Vereniging berk
Image default
Zorg

Dyslexie laten behandelen heeft veel voordelen

Als u vermoedt dat uw kind last heeft van dyslexie, dan kunt u dit laten onderzoeken en vervolgens de vastgestelde dyslexie laten behandelen. Als uw kind aan bepaalde eisen voldoet, kunnen dit onderzoek en de vervolgbehandeling vergoed worden door uw gemeente. Het is belangrijk om, als er het vermoeden is dat er sprake is van dyslexie, zo snel mogelijk de dyslexie te laten behandelen. Dit voorkomt niet alleen problemen op school, maar ook tijdens mogelijke vervolgopleidingen en zelfs bij de toekomstige baan.

Dyslexie laten behandelen voorkomt problemen in de toekomst

Uw kind kan zich op school misschien eenzaam gaan voelen als hij of zij niet goed met leeftijdsgenootjes mee kan komen qua taalonderwijs. Misschien schaamt uw kind zich zelfs wel voor haar of zijn spelfouten. Dit is natuurlijk erg jammer. Gelukkig kan het een en ander verholpen worden door de dyslexie te laten behandelen.

Onderzoek en behandeling van dyslexie

Voor professioneel onderzoek en behandeling van dyslexie kunt u in de omgeving van Roosendaal terecht bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal. Dit instituut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken naar en het behandelen van mogelijke dyslexie. Door middel van taaloefeningen wordt de dyslexie aangepakt.

Wanneer kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding?

Aangezien het onderzoek en de behandeling van dyslexie de nodige kosten met zich meebrengen, is een mogelijke vergoeding natuurlijk fijn. Uw kind komt in aanmerking voor een vergoeding als er aan verschillende eisen wordt voldaan. Zo moet uw kind bijvoorbeeld ná 1 januari 2000 geboren zijn en, ondanks hulp, toch laag scoren bij taal- een leestoetsen. Ook is het zo dat uw kind geen andere problemen mag hebben, zoals ADHD. Natuurlijk kan het zo zijn dat uw kind niet aan al deze eisen voldoet, maar toch last heeft van dyslexie. Bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal kunnen ze dyslexie behandelen bij elk kind. Heeft u interesse? U kunt eenvoudig contact opnemen met deze organisatie om de mogelijkheden te bespreken.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl

Gerelateerde artikelen

Een broedmachine kopen en de drie stappen van het broedproces

Een toiletstoel biedt mogelijkheden aan u en uw naasten

Op zoek naar een verloskundige in Lent