Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Hoe kun jij ervoor zorgen dat je van je burn-out hersteld?

Wist je dat er steeds meer mensen bij komen die met een burn-out te maken krijgen? Het fenomeen bestaat al langer maar in korte tijd is er een soort burn-out bom ontploft en is er direct meer onderzoek gaande. Een hele tijd geleden dacht men bijvoorbeeld dat een burn-out uit te roeien was door een langere periode rust te nemen. Dit helpt deels maar zorgt er niet voor dat je weer jezelf wordt. Een actieve aanpak en erover praten lijkt vele malen effectiever te zijn. Inzichten opdoen en je eigen gedrag onder de loep nemen, zorgen ervoor dat je leert omgaan met stress. Wanneer je beter op stress leert reageren, kun je een terugval of tweede burn-out voorkomen. In deze blog lees je hoe jij van je burn-out afkomt.

Herstel verloopt in meerdere fasen

Wanneer je een burn-out hebt kan het fijn zijn om begeleiding te ontvangen. Dit kan door de bedrijfsarts, huisarts, psycholoog of een coach verzorgd worden. Het herstel kent drie fases. In de eerste fase leer je accepteren en begrijpen dat je een burn-out hebt en wat dat precies inhoudt. Zorg in deze fase voor voldoende ontspanning. De tweede fase wordt ingeluid door erachter te komen waar jij stress door ervaart en welke oplossingen je kunt bedenken om dit tegen te gaan. De derde fase breekt aan wanneer je de zelfbedachte oplossingen in de praktijk brengt. Hierdoor ervaar je minder stress en kun jij je dagelijkse leven weer oppakken.

Wat heeft een burn-out coach in Utrecht je te bieden?

Zit jij middenin een burn-out en zoek je naar een manier om weer meer jezelf te worden? Een burn-out voelt niet fijn en het lijkt of je de connectie met jezelf volledig kwijt bent. Je hebt nergens energie voor en je voelt je eerder chagrijnig dan gelukkig. Het is tijd om je herstelproces in gang te zetten, want op deze manier kan het niet langer. Contact zoeken met een gespecialiseerde burn-out coach kan je helpen om de eerste stappen in de juiste richting te zetten. Weet dat je er niet alleen voor staat en zorg ervoor dat je iemand vindt die je kan begeleiden in dit moeilijke traject. De burn-out coach behandelt je als individu en je verhaal is uniek. Vandaar dat je ook een unieke aanpak nodig hebt om uit de burn-out te komen. Neem contact op en kom in aanraking met een ervaren en professionele burn-out coach in Utrecht

https://www.liberi.nl