Vereniging berk
Image default
Bedrijven

Kies het juiste luchtventilatiesysteem

Een luchtventilatiesysteem kiezen, is meestal niet eenvoudig. Modellen verschillen bijvoorbeeld op het gebied van hun functies. Zo is er een luchtventilatiesysteem met een warmterecuperatiesysteem voor diegenen die milieubewust willen zijn. Ook de keuze voor een bepaalde specialist speelt hier een grote rol. De juiste specialist zal u niet alleen veel tijd besparen door vakkundig uw luchtventilatiesysteem te installeren, maar zal u ook gericht advies kunnen geven. Zeker een expert op het vlak van ventilatie, zoals Easyven uit Oudewater, biedt veel expertise door jarenlange ervaring met de installatie van ventilatiesystemen in onder andere scholen en kantoren. In dit artikel gaan we verder in op de ventilatie in scholen en hoe belangrijk een degelijk luchtventilatiesysteem wel niet is voor uw gezondheid.

Met een CO2-meter waak je over een gezonde omgeving

De betere luchtventilatiesystemen zijn vandaag de dag uitgerust met een handige CO2-meter. Een dergelijke meter speelt een belangrijke rol in de strijd tegen de bestrijding van virussen, zoals COVID-19. We raden u dan ook sterk aan om uw klaslokaal in deze tijden 24/7 te verluchten. Op die manier krijgt het virus geen kans. Een degelijke CO2-meter is uitgerust met een sensor, die aangeeft of er al dan niet te veel CO2 aanwezig is in het lokaal. Indien de sensor een signaal geeft, verlaat u het best even het lokaal. U hoeft dus zelf niet echt te letten op uw ventilatie, aangezien de CO2-meter u zal waarschuwen voor eventuele gevaren. Voor de installatie van een CO2-luchtventilatiesysteem raden we u Easyven aan. Zij staan bekend om hun kwalitatieve service in scholen.

Geef duidelijk aan wat u van de specialist verwacht

Het is essentieel dat uw specialist goed weet wat u van hem of haar verwacht voor er aan de installatie begonnen wordt. Ga dus steeds in overleg met de specialist, zo verloopt de installatie ook gewoon sneller. Als u contact opneemt met een specialist zoals Easyven kunt gericht advies verwachten, wat uiteraard zeer handig is.