Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Drie manieren om hangende wenkbrauwen te liften

Zodra mensen ouder worden, wordt de huid slapper en worden de tekenen van het ouder worden meer zichtbaar. Menig mens is bekend met het krijgen van kraaienpootjes rondom de ogen en rimpels in het gezicht. Met name door vrouwen, maar ook steeds meer door mannen, worden en anti-rimpel crèmes gesmeerd, in de hoop dat dit de huid langer strak houdt en er minder rimpels zichtbaar worden.

Onoverkomelijke tekenen van het ouder worden

Sommige tekenen van het ouder worden zijn echter niet te voorkomen. Vooral rondom de ogen wordt de huid slapper en een aantal personen krijgen echt hangende wenkbrauwen. Soms is dit zo dermate ernstig, dat er een chirurgisch cosmetische ingreep aan te pas moet komen. Een behoorlijk heftige ingreep, is bijv. bij de haargrens een gedeelte van de huid te laten verwijderen en de huid op de voorhoofd strakker te trekken, zodra de wenkbrauwen meer omhoog komen en de ogen niet meer dicht drukken. Dit is een behoorlijk heftige ingreep die alleen in ernstige gevallen uitgevoerd wordt. Zo’n ingreep wordt in een professionele kliniek door een erkende cosmetisch chirurg uitgevoerd. Er zijn ook minder intensieve behandelingen om hangende wenkbrauwen te liften.

Hoe kan het dat de huid zoveel slapper wordt?

Dit komt door collageen in onze huid. Onze huid is eigenlijk een heel knap orgaan. Het maakt zelf collageen aan, wat zorgt voor de elasticiteit en stevigheid in onze huid. Dit doet het doordat het water bindt. Alleen vanaf het 25e levensjaar maakt het lichaam steeds minder collageen aan en na het 50e levensjaar bijna niet meer. Omdat het lichaam minder of bijna geen collageen meer aanmaakt, ontstaan er rimpels en een slapper en dunner wordende huid. 

 

Drie manieren om hangende wenkbrauwen te liften

Omdat de huid naarmate je ouder wordt steeds minder collageen aanmaakt, wordt de huid slapper en dunner. De elasticiteit neemt af vooral rond de ogen, waar de huid al dun en kwetsbaar is. Er ontstaan rimpels en soms hangende wenkbrauwen, omdat de oogleden dikker worden aan de bovenkant en de huid over de ooglidrand zakt. Hangende wenkbrauwen kunnen vermoeidheid en een drukkend gevoel op de ogen veroorzaken. In dit geval kunnen personen die veel last hebben van hangende wenkbrauwen, ervoor kiezen deze te laten liften. Er zijn drie manieren om hangende wenkbrauwen te liften:

  1. Een behandeling met Botuline Toxine (Botox) is geschikt wanneer wenkbrauwen nog niet erg hangen. De arts geeft een paar heel kleine prikjes in het gebied van de wenkbrauwen, waardoor spieren zich daar zullen ontspannen, zodat het fronsen (bijna) helemaal verdwijnt. De wenkbrauwen gaan daarna iets omhoog;

  2. Wanneer wenkbrauwen iets meer hangen, kan de arts ervoor kiezen om een behandeling met fillers te geven. Soms kiest de arts voor een combinatie van Botox en fillers;

  3. De arts kan er ook voor kiezen een behandeling door middel van Plasmage te geven. In dit geval wordt er niets in de huid geïnjecteerd, maar gebruikt de arts een Plasmage-apparaat. Met behulp van dit apparaat komen er minuscule pulsjes plasma op de huid, waardoor de behandelde huid verstrakt en de wenkbrauwen worden gelift. 

In een periode van ong. twee maanden wordt er in de diepere huidlagen nieuwe collageen aangemaakt, waardoor een natuurlijk herstel van het behandelde gebied ontstaat.

In het geval van hangende wenkbrauwen en vooral wanneer deze klachten geven, zijn er diverse ingrepen mogelijk bij een goede, professionele kliniek. Vakbekwame, erkende artsen kunnen goede behandelingen geven, zodat de klachten over kunnen gaan en de persoon in kwestie weer een heldere aanblik heeft. Informeer ook eens naar de vergoeding van een oogliftcorrectie. Deze helpen ook met het liften van oogleden.