Vereniging berk
Image default
Dienstverlening

Wanneer moet een woning ontruimd worden?

De specifieke omstandigheden waarin een woning ontruimd moet worden, kan nogal van elkaar verschillen. De wetgeving is ook niet overal hetzelfde, maar als je op zoek bent naar redenen waarin dit goed van pas kan komen, kun je ze hier gelukkig vinden. Woningontruiming Amsterdam of Rotterdam, overal is wel wat te vinden, mocht je het nodig hebben. 

Nieuw adres

In sommige gevallen is het zo dat je jouw oude woning laat ontruimen om alle spullen op een nieuw adres weer te kunnen gebruiken. Soms heb je gewoon geen tijd om zelf alles in te pakken. Tijdens een verhuizing is er een hoop waar je aan moet denken en het inpakken van bijvoorbeeld breekbare spullen, kun je dan beter aan een expert overlaten. Het zal ook een stuk sneller gaan dan wanneer je het zelf doet en zo loop je helemaal op schema. Er zijn zelfs bedrijven die jouw oude spullen die je niet meer wilt gebruiken, doneert aan het goede doel. 

Huurachterstand

Het is niet zo dat je er altijd zelf voor kiest om je woning te laten ontruimen. Vaak wordt je er namelijk toe gedwongen. Als jij als huurder herhaaldelijk de huur niet betaalt, kan de verhuurder juridische stappen ondernemen om de woning te laten ontruimen. Hetzelfde geldt voor het einde van een huurcontract. Wanneer het huurcontract afloopt en niet wordt verlengd, kan de huurder worden gevraagd de woning te verlaten. Het is dan zo dat al je spullen ook zo snel mogelijk mee moeten. Doe je dit niet zelf, wordt het wederom door een ontruimingsdienst gedaan. Het is dus beter om er zelf achteraan te gaan. 

Kraakpanden

Veel studenten hebben hier last van. Ze kunnen voor een relatief klein bedrag per maand in een kraakpand wonen, maar op een gegeven moment worden ze gesloopt. Hier krijg je van tevoren wel een brief van en dan heb je meestal een aantal maanden om iets nieuws te vinden. Mochten de spullen niet op tijd weg zijn, wordt alles ook hier in een keer ontruimd. De spullen die soms nog wel eens achterblijven, worden dan gewoon vernietigd. Let dus goed op waar je kiest om een woning op te bouwen en wees er zeker van dat je er voor een langere periode kunt genieten.