Vereniging berk
Image default
Dienstverlening

Scheiding en de Kinderen

Scheiding en de Kinderen – 3 Tekenen dat een Scheiding Beter Zou Kunnen zijn Voor Zowel de Kinderen als de Ouder

De beslissing om te scheiden is nooit gemakkelijk of simpel. Er zijn veel dingen die erbij komen kijken – een gedeelde geschiedenis, woonsituatie, financiën, geloof in de voortdurende inzet, financiën, bezorgdheid over gedeelde familie en vrienden, en natuurlijk, de kinderen in de echt. Zien hoe een leven verandert, zo veel als bij een scheiding, en de kinderen daarbij betrekken kan hartverscheurend zijn. Toch zijn er situaties waar het nodig wordt, en zelfs een wenselijkere oplossing om te scheiden in plaats van bij elkaar te blijven. Als het huwelijk giftig is geworden dat het meer schaadt dan baat, zelfs bij de kinderen, kan het beter zijn om weg te gaan.

  1. Er is misbruik in het huwelijk. Als je fysiek misbruikt wordt, is dit erg gevaarlijk en het wordt vaak erger mettertijd. Contacteer aub een huiselijk geweld expert of psycholoog die gespecialiseerd is in huiselijk geweld om een plan voor een veilige exit te maken. Anders, als je emotioneel en psychologisch misbruikt wordt, zijn de effecten niet altijd even duidelijk als bij een fysiek letsel, maar ze zijn enorm schadelijk. Met respect voor je kinderen, ze observeren jou en zoeken voor een modelrelatie of huwelijk bij jou, en de effecten om je geslagen te zien, of psychologisch gebroken te zien, zijn schadelijk voor je kinderen.
  2. Je partner heeft een onbehandelde verslaving en hij of zij weigert om hulp of een behandeling te krijgen. Je kan onmogelijk je kinderen alle focus en aandacht geven als je constant geabsorbeerd wordt door de verschillende crisissen van je partner door zijn of haar geneesmiddel of alcohol gebruik. Ook kan je partner een veiligheids- of verwaarlozingsrisico voor je kinderen vormen onder invloed. Je kan geconfronteerd worden met wettelijke of financiële consequenties door de keuzes van je partner (DUI’s, persoonlijke letsels of zelfs de dood bij het high of dronken zijn).
  3. Jouw partner gaat veelvuldig vreemd. Terwijl een huwelijk succesvol kan overleven en opbloeien na een affaire, is er geen fundering van vertrouwen om een huwelijk op te bouwen, als je partner met dit gedragspatroon blijft doorgaan. Je kinderen bekijken je huwelijk als een model en zien meer dan jij weet. Zoals bij de andere scenario’s kan je minder aandacht besteden aan de emotionele noden van je kinderen als je emotioneel afgeleid bent door je huwelijk in leven te proberen houden.

 Bezoek de website van De Psycholoog – Relatietherapeut Groningen

https://www.depsycholoog.nl/groningen