Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Ogen laten laseren is de nieuwe standaard tegen refractie

Steeds meer mensen kiezen ervoor de ogen te laten laseren. De techniek van refractie chirurgie is sinds enkele tientallen jaren dé methode om breekafwijkingen van de ogen te herstellen tot een optimaal punt, waarin u (zo goed als) zonder hulpmiddelen het gewenste zicht kunt benaderen. De ogen laten laseren is niet uniek; dit gebeurt al vele jaren zonder problemen. De techniek heeft zich echter weten te verbeteren, waardoor refractie chirurgie grote afwijkingen aan het zicht sterk kan verbeteren. Wilt u zelf kennis maken met de mogelijkheden? Dat kan bij Refractiecentrum Haaglanden. Voor iedere persoon wordt een behandelplan op maat gemaakt.

Ogen laten laseren met nieuwe technieken

De zogenaamde refractie chirurgie kent diverse toonaangevende mogelijkheden. U kiest bijvoorbeeld voor Lasik, intralase, PRK of de wavefronttechniek. Het zijn bewezen technieken die dankzij een vooruitstrevende techniek ook een miniem risico op nadelige gevolgen geven. De uitvoering is voor een groot deel geautomatiseerd, waardoor op precies de juiste manier uw ogen worden gelaserd met het absoluut beste resultaat. Het doel van refractie chirurgie, oftewel het herstellen van een afwijking in de refractie, is een situatie waarin u vrijwel geen hulpmiddelen meer nodig heeft om toch scherp te kunnen zien. Onder hulpmiddelen verstaan we een bril of contactlenzen. Zelfs met deze twee hulpmiddelen ervaart men bij een refractieafwijking overigens vaak nog problemen.

Refractie chirurgie laten uitvoeren

Het laten laseren van de ogen is een ingrijpende maatregel. Daarom wordt voorafgaand aan een ingreep altijd uitgebreid getest op de huidige staat van uw zicht en de mogelijke technieken die tot het gewenste resultaat zullen leiden. Deze medische specialisatie zou volgens berekeningen ruim 20% van de mensen in Nederland met een afwijking van de refractie verder kunnen helpen. Afhankelijk van de situatie zal worden gekozen voor het laseren van de ogen, dan wel voor het plaatsen van implantlenzen. Omdat de mogelijkheden divers zijn, krijgt u de kans om een voorkeur uit te spreken.