Vereniging berk
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan ik mijn oksels bleken | Tips en adviezen

Hoe kan ik mijn oksels bleken?

1. Gebruik natuurlijke remedies

Een van de meest populaire natuurlijke remedies om de huid op te lichten is citroensap. Je kunt het sap van een citroen mengen met wat honing en dit mengsel aanbrengen op de oksels. Laat het mengsel 10-15 minuten inwerken en spoel het daarna af met water. Herhaal dit proces een paar keer per week.

Een ander natuurlijk middel is baking soda. Maak een pasta van baking soda en water en breng het aan op de oksels. Laat het 10-15 minuten intrekken en spoel het daarna af met water. Dit kun je ook een paar keer per week doen.

2. Gebruik een huidbleekmiddel

Een effectieve manier om je oksels te bleken is door het gebruik van een huidbleekmiddel. Sterwit is een populair bleekmiddel dat speciaal is ontworpen voor de gevoelige huid. Het is verkrijgbaar via hun blog: Sterwit.

Een andere optie is Skinlight huidbleekcrème, die je kunt bestellen via Bol.com: Skinlight Oksels verlichtende creme. Deze crème is geschikt voor alle huidtypes en kan de huid tot 3 tinten lichter maken.

3. Vermijd factoren die de huid donkerder maken

Om te voorkomen dat je oksels donkerder worden, kun je bepaalde factoren vermijden. Draag bijvoorbeeld kleding die niet te strak zit, want wrijving kan de huid donkerder maken. Vermijd ook het gebruik van deodorants met alcohol en parfum, want deze kunnen de huid irriteren en donkerder maken.

Samenvatting

Er zijn verschillende manieren om je oksels te bleken. Natuurlijke remedies zoals citroensap en baking soda kunnen helpen, maar voor een effectievere bleking kun je gebruik maken van een huidbleekmiddel zoals Sterwit of Skinlight huidbleekcrème. Vermijd factoren die de huid donkerder maken, zoals strakke kleding en deodorants met alcohol en parfum. Kies de methode die het beste bij jou past en herhaal de behandeling regelmatig voor een langdurig resultaat.

Extra tips

Het is belangrijk om te onthouden dat het bleken van de oksels tijd kan kosten en dat je geduldig moet zijn om de gewenste resultaten te bereiken. Hier zijn nog een paar extra tips:

1. Scrubben

Regelmatig scrubben kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en de huid gladder te maken, wat kan bijdragen aan het verminderen van donkere plekken. Gebruik echter geen te agressieve scrubproducten, omdat deze de huid kunnen beschadigen.

2. Hydrateren

Een goed gehydrateerde huid kan helpen om donkere plekken te voorkomen. Gebruik daarom regelmatig een hydraterende crème op de oksels. Kies bij voorkeur een crème die geen irriterende stoffen bevat.

3. Raadpleeg een dermatoloog

Als je last hebt van ernstige verkleuring van de oksels, kan het raadzaam zijn om een dermatoloog te raadplegen. Zij kunnen je adviseren over de beste behandelingsopties voor jouw huidtype.

 

10 tips om in de zomer de zon te weren (bonus)

  1. Gebruik zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.
  2. Breng de zonnebrandcrème royaal aan op je huid, minstens 15 minuten voordat je naar buiten gaat.
  3. Herhaal het aanbrengen van zonnebrandcrème elke 2 uur, of na het zwemmen of zweten.
  4. Draag een hoed met een brede rand om je gezicht en nek te beschermen tegen de zon.
  5. Draag kleding die je huid bedekt, zoals shirts met lange mouwen en broeken.
  6. Zoek de schaduw op tijdens de heetste uren van de dag (tussen 11.00 en 15.00 uur).
  7. Draag een zonnebril om je ogen te beschermen tegen UV-straling.
  8. Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen.
  9. Gebruik aftersun om je huid te kalmeren en te hydrateren na blootstelling aan de zon.
  10. Vermijd het gebruik van zonnebanken en bruiningsproducten, omdat deze ook schadelijk kunnen zijn voor je huid.

Door deze tips te volgen, kun je de zon op een veilige manier genieten en tegelijkertijd de gezondheid van je huid beschermen. Vergeet niet dat het belangrijk is om het hele jaar door voor je huid te zorgen, niet alleen in de zomer.

Conclusie

Je oksels bleken kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak en geduldige toewijding kun je mooie resultaten bereiken. Of je nu kiest voor natuurlijke remedies of huidbleekmiddelen, vergeet niet om ook andere maatregelen te nemen om de gezondheid van je huid te bevorderen, zoals scrubben en hydrateren. Als je twijfelt, overleg dan met een dermatoloog.

https://skinlightcreme.nl