Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Wilt u tanden laten trekken onder narcose?

Tanden trekken onder narcose bij de tandarts gebeurt alleen, als dat echt noodzakelijk is. Bij de meeste ingrepen kan met een plaatselijke verdoving worden volstaan, maar daar zijn uitzonderingen op. Als u erg bang bent voor de tandarts, is het misschien niet mogelijk voor u om onder deze omstandigheden naar de tandarts te gaan. Bij een specialist, zoals bij Tandartsenpraktijk St. Jozef in Deventer, kunt u zich onder gehele narcose laten brengen. Zo wordt het toch mogelijk om de noodzakelijke behandelingen uit te voeren. Meer weten over deze bijzondere oplossing? Lees dan verder.

Een goede oplossing bij angst voor de tandarts

Een gewone tandarts kan u waarschijnlijk niet onder volledige narcose brengen. Alleen bij een specialist heeft u deze mogelijkheid. Ziet u erg op tegen het laten trekken van een tand of kies – zo erg, dat u het niet bewust wilt meemaken? Dan is het onder narcose laten trekken van uw tanden een goede oplossing.

De voor- en nadelen van volledige verdoving

Onder volledige narcose gebracht worden is niet erg goed voor uw gezondheid. U zult er naderhand meer last van hebben dan een plaatselijke verdoving, die relatief licht is. Voor veel mensen die kampen met extreme angst voor de tandarts, weegt dat nadeel echter niet op tegen het voordeel dat ze ervan hebben. Narcose maakt het voor hen mogelijk om een ingreep te ondergaan, die ze anders zo veel mogelijk vermeden. Op die manier bekeken is het voor hen vaak de beste keuze.

Zijn er extra kosten aan de narcose verbonden?

Tandartskosten worden over het algemeen vergoed door een (aanvullende) verzekering. Maar kosten voor narcose bij de tandarts vallen daar meestal niet onder. Omdat deze behandeling bij het trekken van tanden vrijwel nooit medisch noodzakelijk geacht wordt, betaalt u zelf kosten voor het onder narcose brengen bij de tandarts. Dat is dus iets om rekening mee te houden. Heeft u vragen over de hoogte van de kosten voor narcose bij de tandarts? Neem dan contact op met Tandartsenpraktijk St. Jozef. Zij kunnen u er alles over vertellen.