Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Kinderfysiotherapie in Ridderkerk bij een motorische ontwikkelingsachterstand

Kinderfysiotherapie is vaak de oplossing voor kinderen die een afwijkende motoriek vertonen. Elk kind ontwikkelt zich anders en elk kind heeft zijn of haar eigen motoriek. Sommige kindjes zijn motorisch of fysiek nu eenmaal wat beter onderlegd dan andere kinderen. Dat is normaal. Het kan altijd gebeuren dat uw kind op een bepaald motorisch of fysiek vlak excelleert of juist een beetje achterblijft. Mensen komen echter naar Paramedisch Centrum Slikkerveer, een praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk, wanneer zij vermoeden dat hun kindje een motorische ontwikkelingsachterstand heeft. Vermoed u dat dit bij uw kind ook het geval is? Wanhoop dan niet, maar zoek hulp. In zeer veel gevallen kan deze achterstand met behulp van therapie worden ingelopen of ongedaan worden gemaakt.

Hoe herkent u een motorische ontwikkelingsachterstand?

Het herkennen van een motorische ontwikkelingsachterstand bij kinderen is niet altijd even eenvoudig. Daarom is kinderfysiotherapie ook zo belangrijk. In de praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk kunnen kinderen worden geobserveerd en kan er een duidelijke diagnose worden gesteld. Een achterstand in de motorische ontwikkeling kan op diverse manieren tot uiting komen. Misschien kan uw kind minder goed bewegen, opvallend minder hard rennen dan leeftijdsgenootjes, of is uw kind snel moe, onhandig of valt het veel. Ziet u hierin een patroon, dan is het goed om in actie te komen en kinderfysiotherapie toe te laten passen in de praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk.

Kinderen van alle leeftijden kunnen worden geholpen

Zoekt u fysiotherapie in Ridderkerk voor uw kind, dan kunt u altijd terecht bij Paramedisch Centrum Slikkerveer. Hier kunnen kinderen uit alle leeftijden geholpen worden: van baby’s tot kinderen van 18 jaar. Altijd wordt er bij kinderfysiotherapie gebruikgemaakt van therapie en een aanpak die is toegespitst op de leeftijd van uw kind. Een goede kinderfysiotherapeut heeft namelijk niet alleen vakkennis, maar weet ook hoe hij of zij met kinderen dient om te gaan.