Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie in Loosduinen om sportblessures te voorkomen en te verhelpen

Fysiotherapie in Loosduinen kan u bijstaan in een van uw grootste hobby’s: sporten. Alhoewel sporten een gezonde manier is om uw vrije tijd mee in te vullen, kunnen er ook enkele risico’s aan verbonden zijn. Zeker wanneer u een beginnende, onervaren sporter bent, of aan een nieuwe sport begint waarvoor andere bewegingstechnieken zijn vereist dan u tot nu toe was gewend. Blessures kunnen dan al snel op de loer liggen. Fysio Centrum Den Haag biedt u daarom gespecialiseerde fysiotherapie in Loosduinen, gericht op het behandelen én voorkomen van blessures.

Wat zijn de vaakst voorkomende sportblessures?

Sporters die zich voor fysiotherapie in Loosduinen aanmelden, presenteren zich in de meeste gevallen met klachten aan de knieën, enkels en schouders. De klachten kunnen zijn ontstaan door een val, verkeerd bewegen, maar ook door langdurige overbelasting. Of u nu een hobbysporter bent of probeert uw prestaties naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen, de op dit gebied geschikte fysiotherapie in Loosduinen vindt u bij Fysio Centrum Den Haag.

Wat doet de fysiotherapeut precies?

Kiest u voor fysiotherapie in Loosduinen, dan start u samen met uw behandelaar een traject om uw gewrichten weer volledig te herstellen. Wanneer blijkt dat bepaalde lichaamsdelen onvoldoende belastbaar zijn, wordt er ook gewerkt aan het trainen van de lichaamsdelen die wel belastbaar zijn en een stuk draagkracht kunnen overnemen. Tijdens de behandeling geeft de fysiotherapeut u adviezen over hoe u het sporten weer (voorzichtig) kunt voortzetten. Ook krijgt u in veel gevallen oefeningen mee die u thuis uitvoert en u verder helpen met het herstel.

Het belang van een gespecialiseerde sportfysiotherapeut

Een in sport gespecialiseerde fysiotherapeut is er niet alleen voor fanatieke- en hobbysporters, maar ook voor kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en kinderen. Bij deze doelgroepen zet men sport vaak in als onderdeel van een therapie. Wat de precieze klacht ook is, de fysiotherapeut die u krijgt aangewezen is een ervaren professional die er met een passende aanpak voor zorgt dat u binnen afzienbare tijd weer op uw vertrouwde niveau functioneert.

https://www.fysiocentrumdenhaag.nl