Vereniging berk
Image default
Oog Laseren

De voordelen van een SMILE ooglaserbehandeling

De SMILE ooglaserbehandeling is een innovatieve ‘flaploze’ laserbehandeling. SMILE is de afkorting van “Small Incision Lens Extraction”, waardoor ogenlaseren nog veiliger en comfortabeler wordt. Zo is het dankzij deze behandeling mogelijk om hogere oog sterkten te behandelen dan vroeger voor mogelijk werd gehouden. De procedure is geschikt voor een groot aantal mensen, waaronder mensen met droge ogen, dunnere hoornvliezen om een intolerantie voor contactlenzen. SMILE zorgt er dus voor dat ooglaseren voor een grotere groep mogelijk is. De SMILE behandeling is vanaf juli beschikbaar bij https://www.laatjeogenlaseren.nl.

Voordelen van SMILE

Ogen laseren is al zeer veilig en effectief. Toch biedt de SMILE behandeling een aantal voordelen vergeleken met het traditionele LASIK. Zo kan een SMILE ooglaser behandeling veel sneller uitgevoerd worden dan de LASIK behandeling. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een laser in plaats van twee. Een ander voordeel is dat SMILE een nog hogere bijziendheid kan behandelen, waardoor meer mensen in aanraking komen voor een ooglaser behandeling. Ooglaserbehandelingen hebben een aantal bekende bijwerkingen, zoals droge ogen na de behandeling of wat pijn. De kans op neveneffecten is een stuk kleiner bij een SMILE behandeling. Ten slotte blijft het hoornvlies, en dus de mechanische sterkte, intact tijdens de SMILE procedure omdat er geen flap wordt gecreëerd.

De behandeling

De ogen worden verdoofd met oogdruppels voordat de behandeling van start gaat. Hierdoor zijn je ogen volledig gevoelloos tijdens de behandeling. Je ligt tijdens de behandeling en een ooglidspreider houdt het te behandelen oog open. Je andere oog wordt afgedekt. Vervolgens plaatst een laser een serie pulsen in het centrum van het hoornvlies. Dit gebeurt met een zeer hoge 3D nauwkeurigheid. Deze pulsen vormen bubbeltjes die nog kleiner zijn dan 0,001% van de breedte van een haar. De bubbeltjes markeren het weefsel dat door de chirurg verwijdert moet worden. Er wordt een smalle incisie van twee tot vier millimeter gemaakt naar het weefsel, wat de chirurg vervolgens verwijdert.

Zoals je ziet wordt er geen flap in het hoornvlies gemaakt. Hierdoor is de hersteltijd korter dan bij een LASIK ooglaserbehandeling. De gehele procedure neemt slechts een paar minuten in beslag. Na de behandeling kan het zijn dat de ogen een aantal uur geïrriteerd aanvoelen. Het zicht is weer compleet stabiel na zo’n 6 weken. Ter bescherming van de behandelde ogen moet je een bepaalde periode oogdruppels gebruiken.

Wie komt in aanmerking

In veel gevallen maakt SMILE ook behandelingen mogelijk voor mensen die voorheen geen geschikte kandidaten waren voor oog laseren. Tijdens een onderzoek bij de optometrist en een gesprek met de behandelend oogarts wordt besloten welke methode het meest geschikt is.