Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Ervaar EMDR in Apeldoorn nu zelf

Bent u nieuwsgierig wat cursus EMDR in Apeldoorn voor u kan betekenen? Heeft u last van hevige stress, angstaanvallen of andere klachten die gerelateerd zijn aan een trauma uit het verleden? Dan kan EMDR Apeldoorn voor u wellicht uitkomst bieden. Niets is zo vervelend als achtervolgd worden door een trauma uit het verleden. Het wegstoppen en negeren van een trauma lijkt misschien in eerste instantie een prima oplossing, maar naarmate psychische klachten toenemen zult u merken dat dit niet het geval is. Het verwerken van een trauma is confronterend, maar heel belangrijk. Laat u hierbij middels EMDR Apeldoorn helpen.

Wat houdt EMDR precies in?

EMDR in Apeldoorn is een therapievorm waarbij u middels geluid terug wordt gebracht naar een traumatische gebeurtenis. U denkt misschien, maar dat wil ik helemaal niet, ik wil de ervaring juist vergeten. Begrijpelijk, maar om een trauma te kunnen verwerken is het goed om het in een sessie her te beleven. Daar u met deze therapievorm overladen wordt met prikkels, heeft u bij de herbeleving niet de mogelijkheid negatieve emoties erbij te voelen. U wordt bij EMDR Apeldoorn dus geholpen bij het verwerken van een trauma. Sleept u een traumatische gebeurtenis met u mee? Overweeg dan EMDR Apeldoorn.

EMDR in combinatie met andere therapievormen

EMDR in Apeldoorn wordt vaak gecombineerd met andere therapievormen. Zo kan een combinatie met bijvoorbeeld hypnotherapie een goede optie zijn. Deze twee therapievormen gaan goed samen, ze lijken elkaar zelfs op een positieve manier te versterken. Welke therapievormen het beste voor u werken, is geheel afhankelijk van uw individuele situatie. Er zal daarom eerst gekeken worden wat uw situatie is, en aan de hand daarvan wordt er een behandelplan opgesteld. Wilt u ook graag loskomen van uw traumatische ervaring? Wilt u weer door kunnen met het leven zonder de achtervolging van een trauma? Kies dan voor EMDR Apeldoorn, kies voor een gelukkige toekomst.