Vereniging berk
Image default
Gezondheid

ADD behandeling

Heb je ADD of ADHD gerelateerde klachten? Dan kan een behandeling prettig voor je zijn en ook effectief. Je leert begrijpen wat het inhoudt om deze stoornis te hebben en waarom bepaalde dingen jou meer moeite kost dan anderen. Maar een ADD behandeling is niet alleen waardevol voor degene zelf, maar ook voor ouders. Om dezelfde genoemde redenen: begrip voor het gedrag van hun kind en wat ze daarbij nodig hebben.

 

Welke behandelingen zijn er voor ADD?

Voor iedereen weer anders en daarom is ook elke AD(H)D behandeling uniek, maar meestal is het een combinatie van:

 

  • Eén op één behandeling door een psycholoog
  • Groepstherapie of aanvullende groepsbehandeling
  • Psycho-educatie. Kennis, vaardigheden en handelen zijn hiervan de 3 belangrijkste pijlers.

 

Tijdens de behandeling komen ook bijkomende klachten aan bod, die gepaard gaan met ADD of ADHD. Denk aan slaapproblemen, depressie of angst.

Je kunt over je ADHD/ADD heen groeien als je kind bent. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat dit gebeurt bij een derde van de kinderen met ADHD/ADD klachten. Zij hebben na verloop van tijd geen symptomen meer. Hyperactiviteit en impulsiviteit wordt ook minder in de pubertijd.

Maar een derde betekent dus dat de overige 66% niet vanzelf vrij komt van klachten dan kan een ADD behandeling juist goed zijn.

 

Doel van de behandelingen

We noemden al de term begrip. Daar begint het mee. Het werkt alleen maar frustrerend als jij en je naasten niet begrijpt waarom je doet zoals je doet. Dus leren omgaan met je klachten. Daarnaast zijn er nog een aantal andere doelstellingen van de behandeling:

 

  • Verbeteren van je concentratie
  • Optimaliseren van je functioneren
  • Verminderen van je onrust
  • Leren om je gedrag te sturen

Je ziet dat een ADD behandeling dus heel behulpzaam kan zijn. “Lotgenoten” denken daar ook zo over. Zij ervaren dat ze veel rustiger zijn geworden en zichzelf veel beter kunnen corrigeren. En ze vinden het vooral ook fijn dat ze nu meer inzicht hebben in hun eigen situatie.

 

 

https://www.add-coaching.nl/add-behandeling/