Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Mediteren in je bed is goed voor je gezondheid (leuk artikel)

Als je graag wilt mediteren dan kun je het beste starten met mediteren in bed aan de hand van de tips in het artikel.

Waarom is mediteren in bed goed voor je?

Als je moeite heb om te slapen, dan kun je het beste beginnen met het mediteren in bed. Het is namelijk goed om voor het slapen te mediteren, want het zorgt ervoor dat je rustig wordt. Je mind wordt meer ontspannen. Je lichaam kan zich ook meer ontspannen én je kunt ontstressen.

In ons leven gaan we tegenwoordig heel erg hard. We vliegen van links naar rechts en gaan maar door en door. We rennen onszelf op die manier voorbij zonder stil te staan. We krijgen veel prikkels tot ons en onze mind is snel ‘overloaded’. 

Daarom is mediteren in bed zo belangrijk. Het geeft ons namelijk de mogelijkheid om weer meer ontspaning te vinden. Het geeft ons ook de mogelijkheid om weer te verbinden met onszelf. Als we constant in ons hoofd zitten, dan raken we onszelf kwijt.

Mediteren in bed tips

Als je wilt beginnen met het mediteren in bed dan zijn er een aantal tips die je kunt volgen:

  • Ga op je kussen zitten
  • Zet een lekker muziekje aan
  • Gebruik oordopjes als je last heb van lawaai
  • Zet een geleide meditatie op
  • Kleed je warm aan

De bovenstaande tips gaan je een aardig eind opweg helpen om lekker te mediteren in bed. Probeer zoveel mogelijk alles los te laten en niet te druk te maken om het resultaat. Je zult vanzelf ontspannen worden.

Wat moet je vooral niet doen?

Probeer niet teveel druk te leggen op jezelf. Mediteren in bed is geen wedstrijd, het is een ontspanningsoefening. Je mag alles lekker loslaten en je laten meenemen in de ontspanning. Lukt het niet? Prima, andere keer weer proberen.

 

 

https://nickdewaard.nl/mediteren-in-bed/