Vereniging berk
Image default
Zorg

Wat zijn de grootste voordelen van particuliere thuiszorg?

Particuliere thuiszorg is thuisondersteuning die je krijgt van goede en gediplomeerde thuiszorgmedewerkers. De mensen die de zorg krijgen, betalen de verzorger of de verzorgende instantie. Er zitten aardig wat voordelen aan het kiezen voor particuliere thuiszorg. Wat deze voordelen zijn, lees je in dit artikel! Lees dus zeker even snel verder als je wilt weten wat de voordelen zijn. 

Er wordt tijd voor je genomen

Wanneer je kiest voor nachtzorg van Zorgservice Brabant kunnen er eenvoudig lange zorgmomenten verleend worden over de hele dag. Hierbij houden ze rekening met wanneer jij zorg nodig hebt en met jouw wensen en de wensen van je omgeving. Voor de mantelzorgers is het ook fijn als ze geholpen en ondersteunt worden, het is allemaal vaak al zwaar genoeg. 

De ouderenzorg

Een hoop zorgverleners zijn gespecialiseerd in bepaalde gebieden. Denk aan geriatrische zorg of palliatieve zorg. Het doel van thuiszorg is dat de cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen wonen en niet naar een hospice of verzorgingstehuis moeten. Door de juiste en passende thuiszorg kan je ook vaak gewoon lekker thuis blijven wonen en dat is fijn! In uitzonderlijke gevallen kan je ook 24 uur per dag bijgestaan worden door de thuiszorg. Dit is natuurlijk ook erg fijn mocht dit nodig zijn!

Je hebt niet te maken met wachtlijsten

Bij particuliere thuiszorg heb je eigenlijk nooit te maken met wachtlijsten. Dit is erg fijn want als je zorg nodig hebt, wil je deze gewoon zo snel mogelijk krijgen. Ook wordt er een persoonlijk zorgteam van Zorgservice Brabant voor je samengesteld wanneer duidelijk is welke zorg je nodig hebt. 

Dementie en particuliere thuiszorg

Dementie is iets wat erg veel impact heeft op de patiënt en op de mensen uit de omgeving van de patiënt. Vooral voor de mensen die mantelzorger zijn, kan dit als heftig worden ervaren. Wanneer de dementie vordert, neemt de zorgbehoefte toe. Tijdens de laatste fase is er de hele dag door zorg nodig en dan is het fijn als je hulp krijgt van Zorgservice Brabant.