Vereniging berk
Image default
Zakelijk

ERP voor verenigingen

Verenigingen, of het nu sportverenigingen of theathers zijn, hebben veel zaken wat zij moeten regelen. Ledenadministratie, financiële administratie, het werven van leden, marketing en nog veel meer. Het zijn veel bedrijfsprocessen, waarvan veel ondersteunt kunnen worden door bedrijfssoftware zoals ERP. Wij gaan in dit artikel dieper in op de functionaliteiten van ERP-software en wat ERP precies is.

Bedrijfsprocessen optimaliseren en automatiseren

ERP is de afkorting van ‘Enterprise Resource Planning’. Het heeft als doel de bedrijfsprocessen van organisaties te optimaliseren, kosten te beheersen en de klantgerichtheid te vergroten. Om dit te bereiken wordt de automatisering van administratieve, financiële en commerciële processen ondergebracht in één bedrijfsbrede softwareoplossing, namelijk het ERP-systeem. ERP-systemen zijn toepasbaar voor vrijwel alle types organisaties, groot of klein, verenigingen tot commerciële bedrijven.

ERP-software functionaliteiten

Een ERP-softwaresysteem bestaat uit verschillende modules voor verschillende bedrijfsprocessen, zoals boekhouding, inkoop, planning, productie, relatiebeheer en documentenbeer (DMS). Het systeem integreert alle gegevens die met deze bedrijfsprocessen te maken hebben in één centrale database. Daardoor hebben de verschillende bedrijfsonderdelen via hetzelfde systeem complete en actuele informatie voorhanden. Het alternatief is dat voor elke proces aparte softwareoplossingen met eigen databases nodig zijn. Wanneer deze systemen niet met elkaar kunnen communiceren, ontstaan informatie-eilanden. Met een ERP systeem beschikt u over een integrale bron van data om inzicht te krijgen in de samenhang tussen processen. Het is daardoor doorlopend duidelijk welke orders uitstaan, wat de capaciteit is om ze uit te voeren of de voorraadniveaus voldoende zijn en wat de status van een levering is.

Leverancier van ERP-software

Er zijn veel ERP-pakketen in de markt van veel verschillende leveranciers. Deze systemen zijn ook allemaal ingericht op veschillende bedrijfsgroottes en sectoren. Daarom willen wij een leverancier uitlichten genaamd OSL Europe. Het systeem zorgt voor flexibiliteit. Het biedt een grote hoeveelheid aan funcitonaliteiten. Bij OSL Europe staat de klant centraal en denkt graag mee met hen.