Vereniging berk
Image default
Aanbiedingen

4 trends binnen de optiekbranche die u niet mag negeren

Zoals de meeste sectoren is ook de optiekbranche flink in beweging. Met klanten die steeds meer eisen, een groei van preventieve oogzorg, de opkomst van het internet, geavanceerde apparatuur en een verschuiving van functionaliteit naar esthetiek, staat deze branche zeker niet stil. Hieronder zullen we vier trends binnen de optiekbranche die u niet mag negeren verder uitwerken en toelichten. Bent u benieuwd hoe de optiekbranche verandert? Lees dan snel verder!

 

1: de opkomst van het internet

 

Wij mensen houden van gemak. Dit betekent dat we steeds meer van het internet gebruikmaken, niet alleen om ons te oriënteren, maar ook voor het doen van aankopen. Zeker sinds de coronapandemie is het aantal online aankopen explosief gestegen. Hoewel binnen de optiekbranche de online omzet nog relatief klein is, groeit deze online omzet wel sneller dan de offline omzet.

 

2: brillen zijn niet langer alleen functioneel

 

Daar waar brillen vroeger puur en alleen functioneel waren (met het doel mensen weer beter te laten zien), zien we vandaag de dag een belangrijke shift. Brillen worden steeds meer als mode-item gedragen, of de brildrager nu slecht zicht heeft of niet. De consument is niet zozeer op zoek naar een medisch hulpmiddel, maar wil vooral een mooie bril die mooi staat. 

 

3: apparatuur wordt steeds sneller, nauwkeuriger en geavanceerder

 

Ook aan de apparatuur voor de optiekbranche wordt continu gewerkt. In de huidige tijd willen mensen een snelle, maar toch ook nauwkeurige meting. Dit kan alleen als ook de apparatuur sneller, nauwkeuriger en geavanceerder wordt. Automatische metingen leveren een behoorlijke tijdwinst op en zijn daarnaast vaak zeer nauwkeurig. Nauwkeuriger dan wanneer de meting geheel handmatig wordt uitgevoerd. Bent u op zoek naar de nieuwste en laatste apparatuur voor uw optiekwinkel? Bekijk dan eens het assortiment van Optiek Vision.

 

4: grotere rol van preventieve oogzorg

 

Onder klanten zien we een groeiend besef van het belang van gezonde ogen. Zo groeit bijvoorbeeld het besef dat het voor de ooggezondheid erg belangrijk is om de ogen te beschermen tegen uv-straling en blauw licht. Preventieve oogzorg krijgt dan ook een grotere rol. 

 

https://optiekvision.nl