Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Effectieve Behandelingen voor Subacromiaal Pijnsyndroom bij Focus Fysiotherapie

Begrip van SAPS

Subacromiaal pijnsyndroom (SAPS) is een veelvoorkomende bron van schouderongemak dat de dagelijkse activiteiten kan beperken. Dit syndroom wordt gekenmerkt door pijn en stijfheid in de schouder, vooral bij bewegingen zoals het optillen van de arm of het draaien van de schouder. Gelukkig biedt Focus Fysiotherapie effectieve behandelingsmogelijkheden voor mensen die lijden aan SAPS.

Diagnose en Evaluatie: Een Grondige Aanpak

Bij Focus Fysiotherapie geloven we in een grondige diagnose en evaluatie om de beste behandeling te bieden voor SAPS. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten voeren een uitgebreid onderzoek uit om de bron van de pijn te identificeren en de ernst van de aandoening te beoordelen. Op basis hiervan ontwikkelen we een persoonlijk behandelplan dat is afgestemd op de specifieke behoeften van elke patiënt.

Behandelopties: Gerichte Zorg voor SAPS

Focus Fysiotherapie biedt verschillende behandelopties die specifiek zijn ontworpen om SAPS te verlichten:

  • Oefentherapie: Gerichte oefeningen om de spieren rond de schouder te versterken en de mobiliteit te verbeteren.

  • Manuele therapie: Technieken zoals mobilisaties en manipulaties om de beweeglijkheid van het schoudergewricht te vergroten en pijn te verminderen.

  • Houdings- en bewegingsadvies: Inzicht in de juiste houding en bewegingspatronen om overbelasting van de schouder te voorkomen.

  • Educatie en zelfmanagement: Voorlichting over hoe om te gaan met SAPS-symptomen in het dagelijks leven en preventieve maatregelen om terugkerende klachten te voorkomen.

Continue Ondersteuning en Follow-up: Uw Weg naar Herstel

Bij Focus Fysiotherapie streven we naar continue ondersteuning en follow-up gedurende het behandelproces. Onze therapeuten blijven betrokken bij het herstel van onze patiënten en passen indien nodig de behandelplannen aan om ervoor te zorgen dat optimale resultaten worden behaald.

Conclusie: Neem Vandaag Nog Contact Met Ons Op

Als u last heeft van subacromiaal pijnsyndroom, neem dan vandaag nog contact op met Focus Fysiotherapie. Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van uw algehele welzijn.

 

https://focusfysiotherapie.nl/u-heeft-saps-subacromiaal-pijnsyndroom-hoe-kan-een-fysiotherapeut-u-helpen/