Vereniging berk
Image default
Tweewielers

Waarom je beter een beugelslot kunt kopen

 Wanneer je een kijkje neemt in de webshop voor een nieuw slot dat past bij jouw scooter wordt je overladen met opties. Een kettingslot, kabelslot, stuurslot of een beugelslot… Wat is een beugelslot eigenlijk, en waarom is dit systeem zo betrouwbaar? Naast het type slot moet je ook letten op het ART keurmerk. Dat is een schaal van 1 tot 5 waarbij je voor een scooter moet letten op een ART 3 of ART 4 waardering. Dat is ook belangrijk wanneer je een diefstalverzekering wilt afsluiten voor jouw nieuwe scooter. Op deze pagina bekijken we de pluspunten en minpunten van het beugelslot, maken een vergelijking met andere sloten en we gaan op zoek naar de webshop waar je een nieuw beugelslot kunt aanschaffen.

 

Pluspunten van een beugelslot

Er zijn diverse redenen waarom beugelsloten zo populair zijn bij het publiek. Dit zijn de voornaamste pluspunten:

 

 • Een beugelslot is met een betonschaar niet door te knippen.
 • Een beugelslot is geschikt voor de meeste scooters.
 • Een beugelslot valt op, daarmee schrikt het dieven direct af.
 • Je kunt beugelsloten kopen met een ART 3 of ART 4 waardering, ruim voldoende voor een diefstalverzekering.

 

Minpunten van een beugelslot

Er zijn enkele redenen om ook naar andere soorten sloten te kijken:

 

 • Een beugelslot is niet buigbaar en daarmee wat lastiger op te bergen.
 • Een beugelslot is wat zwaarder in vergelijking met andere soorten sloten.

 

De pluspunten van een beugelslot zullen voor veel mensen zwaarder wegen dan de minpunten. Bekijk het online aanbod in de webwinkel van scooteronderdelenshop.com.

 

Andere soorten sloten

In veel gevallen is een nieuw beugelslot met een ART 3 of ART 4 waardering de perfecte keuze. Laten we toch even wat alternatieve sloten bekijken en vergelijken:

 

 • Kabelslot: Dit type slot is geschikt voor een fiets, maar niet voor scooters. Ze hebben meestal een ART 2 waardering waarmee je niet in aanmerking komt voor een diefstalverzekering.
 • Kettingslot: Dit is een goed alternatief voor een beugelslot, houd er wel rekening mee dat een kettingslot met een ART 3 of ART 4 waardering dikke schakels heeft die niet altijd goed door de velgen passen. Ook zijn goede kettingsloten vrij zwaar.
 • Schijfremslot: Een kleiner slot met een ART 3 of hogere waardering zul je niet vinden, je moet wel goed kijken of jouw scooter geschikt is voor dit type slot.
 • Stuurslot: Dit soort sloten worden gemaakt voor specifieke merken en types scooter. Je moet daarom goed opletten wanneer je dit soort slot wilt aanschaffen in de webshop.
 • Alarmsysteem: Wanneer je kiest voor een alarmsysteem is dat meestal als aanvulling op een ander type slot. Het biedt daarmee een extra stukje veiligheid.

 

Bekijk alle soorten sloten en kies het type dat het beste past bij jouw situatie. Ga direct naar de webshop van scooteronderdelenshop.com.

 

Een goedkoop beugelslot online kopen

Je weet nu of een beugelslot geschikt is voor jouw situatie, je kunt in de webwinkel op je gemak alle sloten rustig vergelijken. Online een slot kopen is heel eenvoudig, zeker als je let op het ART 3 of hoger keurmerk zodat je weet dat je een betrouwbaar slot koopt.

 

Een betrouwbaar en goedkoop slot bestel je direct bij scooteronderdelenshop.com.