5 Makkelijke beveiligingstips voor thuis

Hoewel de meeste mensen massieve deuren hebben en sloten op de voor- en achteringang, willen ze nog weleens vergeten dat de garagedeuren ook van goede kwaliteit moeten zijn. Dit geldt ook voor de tussendeur en autoportieren. Oudere types garagedeuropeners waren relatief makkelijk te hacken, dus als uw versie ouder dan 15-20 jaar is, is het wellicht raadzaam om deze te upgraden met een nieuwer systeem dat werkt middels wisselcodes.

De meeste garages zijn ook voorzien van ramen en omdat de garage meestal verder van het leefgedeelte van het huis verwijderd is, wordt een ingeslagen ruit niet altijd gehoord. Het is raadzaam om de ramen beter te beveiligen door middel van veiligheidsglas of een rolluik, maar zorg er tenminste voor dat de sloten op de ramen goed zijn. Geef ook aandacht aan deuren met glas erin, omdat deze kapotgeslagen kunnen worden en de dief zo een arm naar binnen kan steken en de deur van binnenuit kan opendoen.

Zelfs als u niet heel veel waardevols in uw schuur heeft staan is het wel zo dat dieven gewoon naar binnen kunnen lopen om gebruik te maken van schoffels, bijlen en schoppen die daar opgeslagen liggen om ramen in te slaan en zo toegang tot het huis te krijgen. Ook ladders zouden op een veilige plek opgeborgen moeten worden omdat ze andere gebruikt kunnen worden door inbrekers om bij de ramen op de eerste verdieping te komen, die vaker open staan dan de ramen op de begane grond.

Nu we het toch over ramen hebben, is het een goed idee om ze altijd gesloten te houden als u zelf niet thuis bent (en als u in een buurt met veel criminaliteit leeft, is het misschien wel raadzaam om ze altijd gesloten te houden). Houd ook de deuren gesloten, zelfs als u thuis bent. Naast de reguliere deursloten is het misschien raadzaam om ook veiligheidssloten te installeren als extra preventie tegen het intrappen van de deur.

Heeft u een grote plasma tv? Mooie auto? Juwelen? Dat is allemaal prachtig maar maak het inbrekers niet te makkelijk. Gelegenheid maakt immers de dief. Als u een mooie auto in de garage heeft staan kunt u gordijnen ophangen zodat mensen de auto niet zien. Plaats of leg ook geen waardevolle spullen vlakbij het raam of in het zicht.

Inbrekers werken graag in het donker en in de de schaduw, omdat ze dan minder snel opgemerkt worden en ter voorkoming hiervan is het raadzaam om uw tuin goed te verlichten zodat inbrekers zich nergens kunnen verstoppen. Plaats buitenverlichting met een bewegings- of hitte-gevoelige sensor, die aanspringen als mensen er voorbijlopen. De achtertuin, voortuin en zijkanten zouden allemaal voorzien moeten worden van verlichting (voor energiebesparing kunt u beter bewegings- of hitte-gevoelige sensoren halen in plaats van verlichting die de hele nacht blijft branden.)

 

De professionals van Locksecure.nl helpen je hiermee.

http://www.locksecure.nl