Vereniging berk
Image default
Dienstverlening

TOEGANGSDEUREN – VERFRAAI EN BEVEILIG JE HUIS TEGELIJKERTIJD

Veel politiemannen zullen je vertellen dat als er bij je ingebroken is, dit vaak door de voordeur is gebeurd maar dat het niet aan het slot heeft gelegen. Vaak is het kozijn het slachtoffer. Zelfs als je meerdere veiligheidssloten geïnstalleerd hebt kan het kozijn de kracht van een goed geplaatste trap niet aan. En als het kozijn het begeeft dan hebben alle sloten van de wereld ook geen functie meer.

De meeste buitendeuren hebben een slotplaat maar sommige ook niet. Als je een slotplaatje installeert zal het zowel de deur als het kozijn versterken. Dit zorgt dan weer voor verhoogde veiligheid. De deur ziet er nog steeds goed uit maar is nu bijna ondoordringbaar.

Veel van de mooiste deuren zijn tegenwoordig voorzien van glazen panelen. De sloten in deze deuren zijn anders dan die van massieve houten of stalen deuren. Hierbij heb je aan beide kanten van de deur een sleutel nodig – tenzij je natuurlijk speciaal slotenmakersgereedschap tot je beschikking hebt. Er is geen hendel om de grendel in het kozijn te duwen. Een van de veiligheidsrisico’s van dit soort deuren is de mogelijkheid dat een inbreker het glas kapot gooit. Hoewel het zelfs dan niet mogelijk is om het slot te openen, kunnen ze wel naar binnen als de opening groot genoeg is. Veel staten laten het plaatsen van dergelijke deuren als buitendeur niet toe omdat het geen snelle nooduitgang is in geval van nood. Plaats dit soort deuren niet als hoofddeur. Naar je sleutel zoeken als je snel je huis moet verlaten vertraagt het verlaten in geval van nood aanzienlijk.

 

Stalen deuren zijn een goede optie als veiligheidsdeur. Tegenwoordig ook beschikbaar in een groot aantal kleuren, helpen deze deuren met in klimaatbeheersing, met een lagere energierekening tot gevolg. Dit type deur wordt meestal geplaatst als toegangsdeur en is zeer sterk indien deze gecombineerd wordt met goede grendels en stevige kozijnen. Er zijn nu niet zoveel designs als kleuren beschikbaar voor veiligheidsdeuren als er maten beschikbaar zijn in slotenmaker winkels in Amsterdam. Kijk bij je favoriete bouwzaak of interieurdesign winkel welke deur het beste bij je past bij je huis. Je kunt ook online kijken naar verschillende veiligheidsdeuren die aansluiten op jouw wensen.

 

 

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam