Vereniging berk
Image default
Woning en Tuin

Wat is een lichtstraat?

In Nederland worden in steeds meer woningen lichtstraten gebouwd maar wat is het eigenlijk? Veel mensen denken dat het een straat met lampen is met veel licht. Het klopt dat er veel meer licht in de woning komt maar niet door lampen. Een lichtstraat wordt gebouwd om natuurlijk licht naar binnen te laten.

Voor het bouwen van een lichtstraat wordt er een stuk van het dak verwijderd en word de constructie aangepast. Daarin komt de lichtstraat dat voor een grote deel uit glas bestaat. Het heeft alleen een frame van aluminium of hout. Zo komt er dus veel licht naar binnen doordat er in plaats van het plafond nu er glas op het dak is. Veel mensen vinden dit dan ook heel fijn en laten lichtstraten bouwen door bedrijven als luminusdak.nl.

De kosten zijn afhankelijk van het soort lichtstraat die je wil en hoe groot deze moet worden. De lichtstraten worden op maat gemaakt en daarom is het handig om een offerte aan te vragen bij luminusdak.nl of een van de andere bedrijven dat het bouwen. Het is ook verstandig om bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen want zo kun je de prijzen vergelijken. Zo kun je natuurlijk de goedkoopste eruit halen.

Luminusdak.nl

Niekroos.nl

Vlakkelichtkoepel.nl