Vereniging berk
Image default
Woning en Tuin

De beste hoveniers vindt u online bij Vergelijk Hoveniers!

Het werk van een boomchirurg is zeer belangrijk. Zo’n vakman of -vrouw kan namelijk een zieke boom weer gezond maken. Niet iedereen weet het, maar bomen kunnen infecties oplopen. Ze kunnen door natuurgeweld, zoals een zware storm, flink beschadigd raken. In de meeste gevallen is de schade te herstellen. En, sommige bomen zijn zo mooi en geven de tuin een authentieke uitstraling, die wilt u niet zomaar kunt vervangen.

Ons advies luidt dan ook: neem niet  te snel de beslissing om een boom te laten kappen. Een boomchirurg zal allereerst een bladmonster nemen en dit laten onderzoeken in een laboratorium. Zodra de uitslag bekend is wordt een diagnose gesteld en kunnen de nodige maatregelen worden genomen. Als u te maken heeft met een zieke boom of u wilt uit voorzorg handelen, regel dan vandaag nog een ervaren boomchirurg online. Vergelijk Hoveniers is daarvoor de aangewezen site. Als u een aantal gegevens invult, krijgt u direct tips voor hoveniers bij u in de buurt. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Toch kappen? Denk aan de wortels!

Indien een boom niet meer te redden is, kunt u deze laten kappen. Wilt u een nieuwe boom planten? Dan zult u de oude boomstronk moeten laten verwijderen. Een professioneel klusje. Boomwortels liggen in veel gevallen dieper dan wordt aangenomen. Een ervaren tuinman krijgt het voor elkaar het complete wortelstelsel te verwijderen. Zonder nabij gelegen struiken en/of planten te beschadigen. Groot voordeel van het inhuren van een hovenier voor dit tuinkarwei is dat hij/zij al over de nodige materialen en machines beschikt, zoals een stobbenfrees. Daar hoeft u dus niet meer voor te zorgen. U kunt een hovenier ook inschakelen om nieuwe tuinideeën op te doen. Hij kan u tips geven over welke bomen, planten en bloemen goed passen in uw tuin. Tevens kan hij vertellen hoe u de tuin het beste kunt verzorgen in de zomer en de winter.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/