Vereniging berk
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe gebruikt u uw zwemvesten aan boord?

Voor iedereen die een boot heeft of regelmatig het water op gaat, is het verstandig om stil te staan bij het gebruik van zwemvesten. Hoe gebruikt u uw zwemvesten aan boord? Het is een relevante vraag, want er gebeuren helaas nog veel te veel ongelukken op het water. Het kan iedereen gebeuren, want een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Onverwacht slecht weer of een aanvaring zijn slechts twee redenen waardoor vaarders en watersporters in de problemen kunnen komen. Op het water is het dragen van een zwemvest verstandig. Ook wanneer dit wellicht onnodig lijkt. Hoe gebruikt u die van u?

Heeft iedereen zwemvesten aan of zijn deze eenvoudig te pakken?

Heeft iedereen bij u aan boord zwemvesten aan? Het antwoord op deze vraag zal afhankelijk zijn van uw type vaartuig en het gebruik. Op een grote zeilboot met een hoop ruimte, hoge railing en diverse binnenvertrekken zullen mensen waarschijnlijk niet de hele tijd hun vesten dragen. Op een sportieve catamaran of speedboot echter weer wel. Ook wanneer u uw zwemvesten niet permanent draagt, is het raadzaam om toch stil te staan bij het gebruik hiervan. Zorg er op zijn minst voor dat de zwemvesten eenvoudig te pakken zijn en dat alle opvarenden weten waar zij zich bevinden. Berg ze dan ook nooit op moeilijk te bereiken plekken of achter afgesloten deuren.

Stelt u ook bootschoenen beschikbaar?

Om de kans op glijpartijen en ongelukken aan boord te minimaliseren, is het ook een goed idee om bootschoenen beschikbaar te stellen aan opvarenden. Frequente vaarders of watersporters kennen het belang (en het comfort) van goede bootschoenen, maar als u gasten aan boord hebt, staan zij wellicht helemaal niet stil bij het dragen van bootschoenen. Het kan nooit kwaad om een aantal paar aan boord te hebben, voor uzelf maar ook voor gasten. Vesten en schoenen van hoge kwaliteit vindt u bij specialisten zoals Zeilkleding.nl.