Vereniging berk
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kun je allemaal doen met glazen flesjes en potjes

Glazen flesjes en potjes: wie heeft ze nou niet? Van glazen jampotjes tot aan sauspotjes, je kunt er letterlijk van alles mee doen. Glazen potjes zijn ook erg duurzaam. Ze zijn ideaal voor hergebruik en ze gaan niet zo snel kapot. Er zijn talloze manieren om je glazen pot een nieuw leven in te blazen dus het is hartstikke zonde om zo’n flesje of potje zomaar weg te gooien! Hieronder zal ik een aantal voorbeelden benoemen wat je met glazen flesjes kunt doen.

Koffie en thee to go

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk onderwerp wat ons dagelijks bezig houdt. Veel zero wasters lopen al een paar stappen voor en nemen bijvoorbeeld hun lege glazen flessen mee om daar hun koffie of thee in te doen in plaats van gebruik te maken van plastic of kartonnen bekertjes. Waarom zouden wij dat ook niet doen? Het is namelijk super handig alternatief, goed voor het milieu en het ziet er ook nog een fancy uit! Daarnaast is het goed afsluitbaar waardoor er geen koffie of thee in je tas kan lekken en later kun je er ook je theezakjes in bewaren zodat je het thuis weer weg kunt gooien. Pas wel op want sommige theezakjes bevatten plastic en mogen dus niet bij het gft-afval.

Handig als opberger

Wat ook enorm handig is aan lege flesjes en glazen is dat je er werkelijk van alles in kan opbergen. Denk bijvoorbeeld aan honing, maar ook zaadjes en snoepgoed. Verder kan je ook suiker en koffie kan je erin bewaren. Het handige aan deze potjes is dat je precies kunt zien wat erin zit en dus niet elke keer de deksel moet openen. Daarnaast ziet het er ook erg leuk en fancy uit, want een plak vol met glazen potjes ziet er toch wel een stuk leuker en gezelliger uit dan een plank vol met plastic bekers en baken.

Glazen potjes

Dingen invriezen

Je zult het misschien niet geloven maar je kunt dingen invriezen in glazen potten! Je moet alleen wel opletten dat je de potten niet helemaal volstouwt maar voor ongeveer de helft of driekwart vult. De kans is namelijk aanwezig dat het glas kan barsten doordat de inhoud zich kan uitzetten. En daarnaast is een groot bijkomend voordeel dat je het niet meer in plastic bakjes hoeft in te vriezen. Je hoeft dus geen aparte bakjes meer te kopen om je eten in te vriezen. Daarnaast kan het zo zijn als je iets lang in een plastic bakje invriest, dat er microplastics in je eten kan komen. Microplastics zijn zo klein dat je ze met het blote ook niet kunt zien.

Knutselen

Lege flesjes en potjes zijn uit ook uitermate geschikt om er mee te knutselen of er een waxinelichtje in te doen. Je kunt bovendien ook zelf je potjes en flessen snijden met een flessensnijder en er mooie creaties mee maken. Je kunt bijvoorbeeld van lege wijnflessen een waxinelichtje houder van maken of een mooie vaas. Daarnaast ziet een beschilderd potje met een waxinelichtje er ook nog eens ontzettend leuk en gezellig uit voor de donkere dagen of voor mooie zwoele zomeravonden.

In conclusie, je kan zo ontzettend veel kanten op met lege flesjes en potjes. Dus zonde om weg te gooien!