Vereniging berk
Image default
Architectuur

Dakkapel kosten: constructie, materiaal en afwerking

Wenst u uw zolder in te richten als extra leefruimte? Hier komt heel wat bij kijken. 
Zo zal de hoeveelheid licht die de ruimte binnenstroomt niet onbelangrijk zijn. Bent u iemand die op zoek is naar veel licht en bovendien ook nog over voldoende loopruimte wilt beschikken? Dan is het plaatsen van een dakkapel zeker het overwegen waard. De dakkapel kosten liggen de dag van vandaag bovendien ook niet zo hoog. 

De gemiddelde prijs voor een dakkappel ligt tussen de € 2.000 en € 8.000. Deze kosten kunnen echter verschillen afhankelijk van de grootte van het dakraam, het soort constructie en uiteraard het gebruikte materiaalsoort. Benieuwd waar deze kosten vandaan komen? Lees dan het artikel!Dakkapel kosten per soort constructie

Bij het plaatsen van een dakkapel kunt u kiezen uit twee constructie types: prefab of op maat.

Prefab dakkapellen kunnen éénvoudig binnen één dag geplaatst worden. Deze dakramen worden vooraf in de werkplaats gemaakt en kunnen op verschillende soorten daken worden toegepast. De kosten voor een prefab dakkapel zijn redelijk goedkoop en liggen gemiddeld tussen de € 3.500 en € 4.000.

Bij een dakkapel op maat heeft u daarentegen een ruimere keuze aan verschillende soorten materialen en afwerkingen van hogere kwaliteit. Aan deze kwaliteit is echter wel een prijskaartje verbonden. Reken dus op een kostprijs beginnend bij € 3.000.

 

Dakkapellen: kosten per materiaal

Naast het type constructie zal ook het materiaalsoort een impact hebben op de prijs van uw dakkapel. Wie in een landelijke woning woont, zal hoogstwaarschijnlijk hout als materiaal kiezen. Hout is het goedkoopste materiaal. Afhankelijk van de constructie liggen de prijzen tussen de € 2.400 en € 3.500.

Daartegenover heeft u nog twee andere populaire materiaalsoorten, nl. kunststof en polyester. De kosten voor een PVC dakkapel liggen tussen de € 3.800 en € 4.800. Een dakkapel uit polyester is daarentegen iets prijziger. Deze bestaan enkel in een prefab constructie en kosten al snel zo’n € 4.800.

Wat kost de plaatsing van een dakkapel?

Dakkapellen dienen best door een dakwerker geplaatst te worden. De werkzaamheden vragen namelijk redelijk wat ervaring. Ben u benieuwd naar de kosten voor uw dakkapel? Via BM Daktechniek kan u éénvoudig uw dakkapel offerte aanvragen en vrijblijvend advies ontvangen over de verschillende soorten dakkapellen en hun kosten.