Vereniging berk
Image default
Architectuur

Hoe vervoer ik mijn steiger?

Je kunt je steiger op verschillende manieren vervoeren, hoe je dit het makkelijkste doet, is afhankelijk van de grootte van je steiger en de capaciteit van je auto. Een manier om je steiger te vervoeren, is door gebruik te maken van een steigeraanhanger

In je eigen (bedrijfs)auto 

Als je auto groot genoeg is om jouw steiger te vervoeren, dan kun je deze eenvoudig vervoeren door hem af te breken en achter in de auto te leggen. Vervoer je de steiger in een bus met een open laadbak? Zorg dan altijd dat de lading goed vast zit; met spanbanden kun je de steiger goed vastzetten. Zorg dat de lading niet onnodig uitsteekt, breek de steiger dus af voordat je deze gaat vervoeren. Stapel de delen indien nodig op. Let wel altijd op dat je geen beschadigingen achter laat. 

Met een steigeraanhanger 

Door het gebruik van een steigeraanhanger kun je de steiger op een veilige manier vervoeren. Alles heeft een vaste plek op de aanhanger, zo zie je in een oogopslag of de steiger compleet is. Als je de steiger op moet ruimen, is dit een makkelijke manier om hem geordend aan de kant te zetten. Veel steigeraanhangers worden verkocht inclusief steiger. Op deze manier weet je zeker dat de steiger ook daadwerkelijk in de aanhanger past. Erg handig dus. 

Vervoer op dezelfde locatie 

Wil je de steiger op locatie vervoeren/verplaatsen dan zijn er een aantal regels. Een rolsteiger is makkelijk te verplaatsen door de wielen. Let er wel op dat de rolsteiger niet hoger dan 8 meter mag zijn. Dit heeft te maken met omvalgevaar. Hoe hoger het hoogste punt van de steiger is, des te makkelijker kan deze omvallen. Vervoer nooit een rolsteiger als er iemand op de steiger aan het werken is. Werk veilig met een rolsteiger

 

Je kunt dus op verschillende manieren een steiger vervoeren. Let altijd op dat er niks van de (aanhang)wagen kan vallen. Als alles vast zit voorkom je risico’s voor jou en voor anderen. Twijfel je of de steiger goed vast zit, vraag dan iemand om deze te controleren. Ga pas rijden als je zeker weet dat de steiger goed is geladen.