Recepten van verschillende soorten aardappelen

Aardappelen worden over de hele wereld beschouwd als de meest voorkomende groenten. Deze groente is in alle maanden van het jaar verkrijgbaar en kan je eten heerlijk en voedzaam maken. De verschillende soorten aardappelen zijn onder andere ratte-aardappel, koning Edward-aardappel, Yukon-goud, spunta, zoete aardappel, bintje en nog veel meer. U kunt gemakkelijk overal aardappelen kopen en deze aan verschillende gerechten toevoegen.

Laten we eens kijken naar de recepten waarmee we verschillende soorten aardappelen kunnen omzetten in gezonde maaltijden.

Heteluchtfriteuse krokante aardappelen

Neem krieltjes en was ze goed. Snijd de aardappelen in twee helften en doe deze stukjes in een kom. Voeg koosjer zout, zwarte peper, Italiaanse kruiden, cajunkruiden en een eetlepel olijfolie toe. Gooi de aardappelen mooi in kruiden en doe ze in een hetelucht emmer. Kook ze ongeveer 8 tot 10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Pers een citroen uit over deze knapperige aardappelen en garneer ze met vers gehakte peterselie.

Heerlijke aardappelpuree

Neem een ​​grote pan en vul deze met water. Voeg wat aardappelen toe en een snufje zout erin. Kook aardappelen ongeveer 18 tot 20 minuten tot ze zacht worden. Giet het water af en verwijder de schil van deze aardappelen. Doe deze aardappelen in een kom en pureer ze met behulp van een stamper om ze glad en romig te maken. Voeg zout en peper toe aan de aardappelpuree en meng ze. Neem een ​​pan, verwarm een ​​lepel boter en voeg er melk en zure room aan toe. Voeg na 2 tot 3 minuten koken aardappelpuree toe. Meng alles goed. Voeg voor het serveren wat peterselie en boter toe.

Knapperige aardappelpuree balletjes

Deze ballen zijn even populair bij mensen van verschillende leeftijden. In Duitsland worden deze knapperige balletjes bij verschillende maaltijden geserveerd. Voor het maken van knapperige aardappelpuree balletjes, pureer aardappelen in een kom en voeg knoflookpoeder, zout, zwarte peper poeder, chilivlokken, cheddarkaas, hete saus en peterselie toe. Meng alles mooi door elkaar en maak kleine aardappelballetjes. Verhit olie in een pan en bedek deze balletjes met paneermeel. Voeg voorzichtig balletjes toe in de koekenpan en kook tot ze goudbruin worden. Neem een ​​serveerschaal en doe deze balletjes erin met mayonaise en ketchup. Knapperige aardappelpuree balletjes zijn klaar om te serveren.

Bintje aardappelomelet

Bintje aardappelen zijn de bekendste aardappelen voor frites en chips. Deze aardappelen zijn geelachtig en hebben gezond vruchtvlees. Bintje-aardappelomelet is een heerlijk recept waarbij je wat bintje-aardappelen nodig hebt, samen met verschillende ingrediënten. Neem een ​​zware bodem pan en doe er wat olijfolie in. Voeg ui, knoflook, een snufje zout en paprika toe om te bakken. Voeg na 1 à 2 minuten bintje aardappelblokjes toe. Fruit alle groenten mooi. Voeg daarna zout, zwarte peper en chilivlokken toe en meng alles goed. Klop twee eieren los in een aparte kom en doe deze eieren in de pan. Dek de pan af met het deksel en zet het vuur lager. Draai de omelet na 1 à 2 minuten voorzichtig om zodat deze van bovenaf gaar wordt. Garneer het, gehakte peterselie en geniet ervan bij het ontbijt.