Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Het aankopen van verzwaringsdekens

Verzwaringsdekens kunnen op advies van een specialist of andere zorgprofessional worden aangekocht. Hoe zwaar de deken moet zijn wordt hier dan bij benoemd. Als je zelf erover aan het nadenken bent om over te gaan tot de aanschaf van verzwaringsdekens, kun je dit ook zelfstandig kopen. Doorgaans wordt er geteld op een gewicht van ongeveer 10-25% van het eigen lichaamsgewicht. Hierbij is het vooral belangrijk dat de persoon in kwestie zich prettig voelt bij het gewicht van de deken.

Nut van verzwaringsdekens

Als jij moeilijkheden ervaart met slapen kan dit een negatieve impact hebben op de kwaliteit van je leven. Vermoeid zijn zorgt ervoor dat je jezelf niet goed voelt en niet het optimale uit jezelf kan halen. Daarnaast zorgt het voor onrust in je hoofd, kun je niet meer helder nadenken en ervaar je sneller stress gerelateerde klachten. Zorg er dus voor dat je goed kunt slapen! Verzwaringsdekens kunnen bijdragen aan een goed slaapritme, waardoor je veel voordelen zult ervaren. Je voelt je energieker en zelfverzekerder.

Hoe werkt het?

Door een verzwaringsdeken te gebruiken optimaliseer jij je slaapritme. Door de lichte druk die het gewicht van de deken geeft op jouw lichaam, zullen je spieren ontspannen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich in een ontspannen houding verkeert waardoor je beter kunt slapen. Door het veilige en beschermde gevoel dat je van de deken krijgt zul je ook meer ontspanning ervaren. De deken kan erg zinvol zijn als je vaak momenten van stress ervaart door bijvoorbeeld een burn-out. Daarnaast wordt de deken gebruikt bij mensen die bijvoorbeeld autisme hebben om een goede nachtrust te creëren.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/