Vereniging berk
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen hooikoorts zonder geneesmiddel?

Een loopneus en jeukerige ogen? Hooikoorts is ontzettend vervelend, vooral als je geen geneesmiddel op zak hebt. Want wrijven in je ogen maakt het alleen erger, maar niets doen is ook geen optie.

 

Tips voor wat te doen tegen hooikoorts zonder geneesmiddel?

Wanneer je niet in de buurt of gelegenheid om een bezoekje langs de drogisterij te brengen, dan kun je altijd nog de kwaaltjes verminderen met wat producten die bijna iedereen wel in huis heeft liggen.

 

–          Honing

Een van oma’s wijsheden en het werkt nog ook. Doe elke dag een lepel honing in je thee. Dit werkt niet dezelfde dag direct, maar na verloop van tijd zul je wennen aan pollen. Hoe kan dat? In honing zitten kleine hoeveelheden pollen.

–          Vaseline

Is dat vettige spul toch nog ergens goed voor. Smeer er een beetje van rond je neus, dit beschermt de huid tegen prikkeling van pollen waardoor het minder zal jeuken.

–          Ontspan

Ga lekker op de bank nemen en neem even tijd voor jezelf. Stress verhoogt je cortisolniveau waardoor je allergische reactie alleen maar verstrekt wordt.

 

Vermijd andere producten juist

Wat te doen tegen hooikoorts zonder geneesmiddel? Simpel, Pas op je voeding. Dit kan een grote invloed hebben op hoe gevoelig je bent voor pollen in de lucht. Vruchten, groenten en zaden zouden de boosdoener kunnen zijn, waardoor jij alleen maar meer last krijgt van je pollenallergie. En jij maar denken dat je gezond bezig bent. Banaan, courgette, komkommer, meloen en zonnebloempitjes hebben bepaalde proteïne. Die proteïne zitten ook in de “hooikoortsplant” Ambrosia. Als je dit eet krijg je juist een jeukend gevoel.

https://buteyko-limburg.nl/