Vereniging berk
Image default
Woning en Tuin

De inrichting van uw thuiswerkplek

Na de pandemie zijn we erachter gekomen dat het hebben van een thuiswerkplek redelijk essentieel is. Nog steeds hebben we weleens te maken met een online meeting of werken mensen vanuit huis. Het is daarom wenselijk als u een thuiswerkplek heeft waar u zich goed kunt concentreren en waar u in alle rust kunt werken. Door op bepaalde zaken te letten bij de inrichting van uw thuiswerkplek kunt u uw eigen ideale werkplek creëren. In dit artikel geven wij u de belangrijkste tips als het gaat om de inrichting van uw eigen thuiskantoor. Deze tips kunt u vandaag nog toepassen en beginnen met de inrichting van uw werkplek.

De basis, het bureau

De basis van uw werkplek is natuurlijk het bureau, het bureau moet geschikt zijn om een tijd achter te werken zonder u ontzettend te storen. Als wij u een advies mogen geven, kies voor een hoekbureau. Dit is erg praktisch, bijvoorbeeld door uw papierwerk op de ene zijde van uw bureau te plaatsen en uw monitor/laptop op de andere zijde van uw bureau. Op deze manier kunt u zaken gescheiden houden. Een hoekbureau biedt ook genoeg werkruimte, niet onbelangrijk.

Thuiswerkplek

Kies voor comfort

De bureaustoel is natuurlijk een ander essentieel onderdeel van uw werkplek. Het is belangrijk te kiezen voor een stoel die echt bij u past. Vraag uzelf dus af: hou ik van een stevige stoel of juist van een wat zachtere stoel?, wil ik dat mijn stoel meebeweegt als ik naar achter leun of juist niet? (flexibiliteit), wil ik dat mijn armsteunen in hoogte verstelbaar zijn? En ga zo nog maar even door. Het is goed om na te denken over wat u wel en wat u niet wilt.

Genoeg plek om op te bergen

Het is ook van groot belang dat u genoeg ruimte heeft om spullen/papierwerk op te bergen. Het is natuurlijk belangrijk dat u het overzicht houdt, een rommelige werkplek komt uw focus en dus productiviteit niet ten goede. Zorg er daarom voor dat u bijvoorbeeld een ladekastje plaatst onder uw bureau. Deze kunt u dan gebruiken om al uw spullen in op te bergen.

Denk aan de ergonomie

Ergonomie is niet belangrijk op een plek waar u wellicht uren doorbrengt. Kies er daarom voor om bijvoorbeeld op een monitor te werken in plaats van voorovergebogen op uw laptop te werken. Let er op dat de bovenkant van uw monitor op ooghoogte is, dit is de ideale hoogte voor optimale ergonomie. Buiten de aanschaf van een monitor zijn er nog 101 dingen die u kunt doen om uw werkplek ergonomisch te maken. Zo is het van belang dat uw voeten plat op de grond staan terwijl uw benen zich in een hoek van 90 graden bevinden. Ook uw armen dienen in een hoek van 90 graden zijn geplaatst, dit kunt u realiseren door uw armsteunen op dezelfde hoogte te plaatsen als uw bureaublad. Het toetsenbord en uw muis kunnen het best plaats nemen op ongeveer 10 centimeter afstand van de rand van uw bureau. Met deze tips heeft u de basis van een ergonomische werkplek.