Vereniging berk
Image default
Aanbiedingen

Met het NIST Cybersecurity Framework bent u optimaal beschermd tegen cyberaanvallen

Iedereen kent ze wel, de cyberaanvallen via een computervirus, hack of bijvoorbeeld DDoS-aanval op grote bedrijven en instellingen. Helaas zijn inmiddels ook steeds vaker particulieren het slachtoffer. Cybercriminaliteit neemt dan ook elk jaar toe, in 2021 zelfs met 86% alleen al in Nederland. Hoe kunt u uw organisatie hiertegen beschermen? Dat kan middels een security-strategie die bestaat uit meerdere maatregelen volgens het Cybersecurity Framework.

Wat is het NIST Cybersecurity Framework?  

Met het NIST Cybersecurity Framework zorgt u voor maximale veiligheid voor uw organisatie middels een set van security-maatregelen. Deze zijn gebaseerd op de vijf fasen van het NIST Cybersecurity Framwork: identify, protect, detect respond en recover.

  • Identify: in deze fase identificeert u de cybersecurity risico’s voor uw organisatie.
  • Protect: deze fase gaat om het daadwerkelijk beschermen van uw data. Dit kan gedaan worden door het inzetten van bijvoorbeeld next-gen firewalls, een DDoS-wasstraat of Back-up as a Service.
  • Detect: voor optimale bescherming van uw Cloud-omgeving is het verder van belang om cybersecurity-incidenten tijdig te signaleren. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden aan de hand van een Managed Honeypot: deze ‘honeypot’ detecteert verdachte activiteiten op uw server en applicatie-infrastructuur.
  • Respond: dit is het reageren op beveiligingsincidenten. Hiervoor kunt u security-specialisten inschakelen die bijvoorbeeld 24/7 incident response bieden.
  • Recover: in de laatste fase keert u terug naar de situatie van vóór het beveiligingsincident. Dit betekent dat uw Cloud-omgeving wordt hersteld naar een normale situatie. Cloud-provider Fundaments kan hierbij helpen: zij bieden hierin twee oplossingen, namelijk Back-up as a Service en Disaster Recovery as a Service.

Waarom kiezen voor het NIST Cybersecurity Framework van Fundaments?

Met het NIST Cybersecurity Framework van Fundaments weet u zeker dat uw organisatie optimaal beschermd is tegen cyberaanvallen. Dit heet ook wel Security as a Service van Fundaments. De Cloud-experts van Fundaments geven u het juiste advies aan de hand van het NIST Cybersecurity Framework, altijd passend bij uw wensen, eisen en organisatie, waarna u een ijzersterke up-to-date security-strategie heeft.

https://www.fundaments.nl/