Vereniging berk
Image default
Aanbiedingen

Beste wasbare hondenbedden: Onderhoudsarme, gemakkelijk te reinigen bedden voor rommelige honden!

Beste wasbare hondenbedden: Onderhoudsarme, gemakkelijk te reinigen bedden voor rommelige honden!

Zelfs huishonden die zelden buiten komen, hebben een bovennatuurlijk vermogen om vuil, stof en andere resten te verzamelen tijdens hun dagelijkse bezigheden. En tenzij u uw hond dagelijks in bad doet, zullen deze vieze en smerige stoffen op haar bedje terechtkomen.

Daardoor ziet het bed er niet alleen vreselijk uit, maar gaat het ook behoorlijk stinken. Gelukkig zijn er een aantal goede hondenbedden die gemakkelijk te wassen zijn, zodat ze er jarenlang op hun best blijven uitzien en ruiken.

Wacht eens even, zijn niet alle hondenbedden wasbaar?

Tot op zekere hoogte is dat waar: Veel (zo niet de meeste) hondenbedden kunnen worden gewassen. Maar dat betekent niet dat het altijd gemakkelijk is om dat te doen, noch dat het bed het proces zal overleven. In de praktijk zijn veel bedden zo goed als waardeloos als ze eenmaal vuil zijn.

Daar zijn een paar redenen voor:

 • Sommige bedden hebben hoezen die niet verwijderd kunnen worden. U kunt waarschijnlijk het hele bed wassen in een commerciële wasmachine, maar het zal een hels karwei worden om de vulling daarna droog te krijgen.
 • Veel bedovertrekken zijn lastig te verwijderen en weer op te zetten. Dit is vaak het geval bij hoezen die erg strak zitten, of bij bedden met meerdere kernlagen, die moeilijk weer goed in het bed te krijgen zijn.
 • Sommige overtrekken zijn gewoonweg niet duurzaam genoeg om herhaalde wasbeurten te overleven. In het begin ziet u een paar rafels, die bij elke volgende wasbeurt talrijker worden. Uiteindelijk zal de hoes gaten vertonen of helemaal uit elkaar vallen.
 • Sommige bekledingsmaterialen houden vuil en vlekken beter vast dan andere. De beste wasbare hondenmand heeft vlekafstotende stoffen die er als nieuw uitzien; maar een minder goede wasbare hondenmand komt vaak net zo slecht uit de was als het erin ging.
 • Sommige bedovertrekken hebben sluitingen die uit elkaar vallen als ze in de wasmachine of droger worden rondgedraaid. Een rits van hoge kwaliteit (of een andere sluiting, eigenlijk) zou zonder problemen door de was moeten komen, maar ritsen van lage kwaliteit zullen breken als u ze niet met fluwelen handschoenen behandelt. En helaas proberen veel bedfabrikanten op dit soort dingen kosten te besparen.

Tips om het bed van uw hond schoon te houden

Welk type wasbare hondenmand u ook koopt, en hoe goed het ook bestand is tegen een wasbeurt, er zijn een paar tips die u kunt gebruiken om het wasbare hondenmand van uw hond schoon te houden tussen wasbeurten door. Zo blijft het hondenbench er niet alleen mooi uitzien, maar hoeft u het ook minder vaak te wassen.

Enkele van de beste manieren om het bed van uw hond schoon te houden zijn:

 • Neem het bed zo vaak mogelijk af met een vochtige doek. Dit verwijdert niet de vloeistoffen die in de hoes sijpelen, noch zaken als modder, maar wel de meeste haren, huidschilfers en stof die op het oppervlak terechtkomen.
 • Kies een bed dat past bij de vachtkleur van uw hond. Toegegeven, dit houdt het bed niet echt schoner, maar het houdt het bed er schoner uit, omdat de haren van uw hond niet opvallen.
 • Kies liever complexe patronen dan effen kleuren. Als u een theelepel vuil op een effen bed laat vallen, ziet u dat meteen. Maar als u hetzelfde doet op een hondenbench met een ingewikkeld patroon, ziet u het vuil minder snel. Ook deze tip houdt het bed niet echt schoner, maar het ziet er wel beter uit.
 • Gebruik een vlekafstotende spray (zoals deze) op de bekleding van het bed van uw hond. Er zijn verschillende stofbeschermende sprays verkrijgbaar, die vlekken en verkleuringen kunnen helpen voorkomen – zorg er wel voor dat u er een kiest die veilig is voor huisdieren.
 • Maak uw hond schoon na het buitenspelen. Een eenvoudige schoonmaakbeurt met een vochtige doek helpt het meeste vuil dat aan haar vacht kleeft te verwijderen, zodat het niet op het bed terechtkomt. Besteed speciale aandacht aan haar poten – het is vaak nuttig om haar te voorzien van een paar laarsjes of te investeren in een voetwasser.
 • Was uw hond regelmatig. Hoe schoner u uw hond houdt, hoe schoner haar wasbare hondenmand zal blijven, dus zorg ervoor dat u haar volgens een redelijk schema in bad doet (eens per maand of zo is waarschijnlijk voldoende voor de meeste pups). Zorg ervoor dat u haar daarna afdroogt, zodat haar bed niet doorweekt raakt als ze erop ligt.