Vereniging berk
Image default
Aanbiedingen

Kom alles te weten over achterzetramen van plexiglas

Woon je in een prachtige oudere woning met veel sfeer? Dan geniet je vast volop van je fijne huis. Een klein minpunt dat bij ouderwetse woningen komt kijken, is het feit dat er gedateerde kozijnen of zelfs nog enkelglas in verwerkt zit. Enkel glas is koud in de winter, niet geluidsdicht en daarom is het volkomen logisch dat je hier een verandering in wil aanbrengen. Wist je dat je enkel glas en oude kozijnen niet meteen in hun geheel hoeft te vernieuwen? Je zou er namelijk voor kunnen kiezen om achterzetramen te plaatsen. Lees snel verder om erachter te komen wat dit inhoudt en welke voordelen eraan zitten.

In welke situatie kun je het beste voor een achterzetraam kiezen?

Je kunt ervoor kiezen om acherzetramen te laten plaatsen als je een extra raam aan je kozijn wenst toe te voegen. De reden hiervoor kan zijn dat je het raam beter wil isoleren, zonder meteen dubbel glas voor je huidige raampartij te hoeven aanschaffen. Achterzetramen kunnen ook bijdragen aan een betere bescherming van je huidige raam. Heb je bijvoorbeeld prachtige en kostbare glas-in-lood ramen? Dan helpt een achterzetraam je om dit af te schermen en heel te houden. Merk je in huis dat je veel last hebt van geluidoverlast dat van buiten komt? Dan kan het lonen om voor een achterzetraam te kiezen. Er zijn namelijk geluidswerende varianten te koop.

 

Het handige aan dit type glazen is, dat ze heel makkelijk in je eigen kozijn te monteren zijn. Wanneer je handig bent, kun je dit zelf regelen. Laat je het liever doen? Dan kun je uiteraard een expert inschakelen. Je kunt de achterzetramen met scharnieren of schroeven vastzetten. Dit type raam is financieel gezien de beste optie, als je geen dure ramen met dubbelglas wil laten plaatsen. Wanneer je een oudere woning bezit, past dubbelgals vaak niet in je huidige kozijn, wat zou betekenen dat je ook een nieuw kozijn moet kopen.

Dit is waarom je plexiglas wil kopen

Plexiglas is gemaakt van kunststof. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van ramen van regulier glas. Plexiglas is namelijk veel lichter en kan rond de 1,4 kilo wegen, waar regulier glas al snel 30 kilo weegt. Dit maakt plexiglas heel makkelijk te monteren, te tillen en ook te verhuizen. Daarnaast is plexiglas tot wel 25 keer sterker dan regulier glas. Het is krasbestendig en bijna onverwoestbaar. Je maakt een duurzame keuze als je voor dit materiaal kiest. Het laat daglicht perfect door en gaat jarenlang mee. Het is je investering daarom zeker waard. Mocht het voorkomen dat het plexiglas breekt, omdat er een tak of steen tegenaan komt, dan splintert dit materiaal niet zoals echt glas. Dit maakt het een veiligere keuze als je kinderen en/of huisdieren rond hebt lopen.

 

Nu je weet welke voordelen eraan achterzetramen van plexiglas zitten, overweeg je wellicht om dit type raam aan te schaffen. Wil je meer informatie over plexiglas ontvangen? Dan kun je bij plexiglas Lienden terecht.