Vereniging berk
Image default
Aanbiedingen

Koopadvies voor een auto mand hond

Koopadvies voor een auto mand hond

Op zoek naar de ultieme rit voor uw hond met zijn eigen auto mand hond? Autostoelen en boosters voor honden zijn ontworpen om uw hond een verhoogd zicht te geven, zodat hij ontspannen de wereld voorbij kan kijken, terwijl u zich op de weg kunt concentreren.

Autozitjes voor honden zijn een grote verandering voor kleine honden en puppies en zijn vooral nuttig als ze gevoelig zijn voor wagenziekte doordat ze een beter zicht uit het raam bieden. Het is bewezen dat een naar voren gerichte, verhoogde positie en meer ventilatie helpen bij honden die last hebben van wagenziekte.

Kenmerken om te overwegen

Of u nu op zoek bent naar een auto mand hond voor een puppy of een hond, de keuze van het juiste type is essentieel. Wij hebben vele autostoelen getest en zijn van mening dat, voordat u zich haast om er een te kopen, dit de criteria zijn die u in overweging moet nemen -.

Type autostoel

Zoals eerder gezegd, zoek uit welk type auto mand hond het beste bij uw hond past :-

  • Verhoogd – te bevestigen aan uw hoofdsteunen (1- 4)
  • Elevated Base – zit op uw stoel met een verhoogde basis (5 – 7)
  • Niet verhoogd – zit direct op uw stoel (8 -10)

We hebben alle drie de typen autostoeltjes in onze beoordeling opgenomen.

Grootte van de stoel

Verhoogde autostoelen (die we als eerste vermelden) zijn meestal geschikt voor kleinere hondenrassen en puppies. Als u een grotere hond hebt, raden wij u aan te kijken naar de niet-verhoogde autostoel (zie 8 -10). Deze kunnen grotere en zwaardere honden veilig dragen, omdat ze ontworpen zijn om rechtstreeks op uw autostoel te rusten.

Bevestiging

Er zijn verschillende bevestigingsmethoden – met riemen rond de rugleuning van de reismand, verstelbare hoofdsteunriemen of rechtstreeks aan het gordelsysteem van uw auto mand hond. Sommige zitjes en boosters worden op alle drie de manieren bevestigd, zodat ze niet alleen veilig zijn, maar ook steviger in de hoeken.

Reiniging

Als uw hond van modder houdt, zoek dan naar stoelen met afneembare, machinewasbare hoezen. Let ook op de kleur, want bleke tinten zien er aantrekkelijk uit, maar kunnen snel verkleuren.

Hints & tips voor de introductie van een nieuw hondenautostoeltje

In het begin is het een goed idee om de reismand in huis te installeren en uw viervoeter gewoon te laten verkennen. Deze fase van de introductie van uw nieuwe hondenautostoel is vooral belangrijk voor jonge pups, die er baat bij hebben dat deze nieuwe ervaring in hapklare brokken wordt opgesplitst. 

  • Overweeg om uw hond of puppy te belonen met een paar traktaties als hij de reismand nadert of erin klimt, omdat dit bijdraagt aan een positieve ervaring.
  • Installeer de nieuwe stoelverhoger in uw auto zodra uw hond comfortabel zit. Maak uw veiligheidsgordel vast aan het harnas van uw hond en zet hem goed vast.
  • Als u van plan bent het zitje voorin de auto te installeren, vergeet dan niet de airbag aan passagierszijde uit te schakelen en de stoel zo ver mogelijk naar achteren te zetten.