Vereniging berk
Image default
Woning en Tuin

Een vakman voor de tuin vindt u via vergelijkhoveniers.nl

Nederlandse tuinen staan vol met prachtige vlinderstruiken. Deze plant uit de helmkruidfamilie heet officieel Buddleja davidii. Een vlinderstruik snoeien en bemesten is essentieel als u ‘m mooi en gezond wilt houden. Als u vlinderstruiken niet onderhoudt, zullen ze minder bloeien en uiteindelijk grotendeels verhouten. Na een snoeibeurt ontstaan nieuwe scheuten en uit die scheuten bloeien de bloemen.

Vlinderstruik ook in pot

De bloeiperiode loopt van juli tot en met september. Vlinderstruiken kunt u zowel in de grond als in een pot planten. De naam dankt de struik aan het feit dat ze vlinders, maar ook bijen en andere insecten aantrekt. Vlinderstruiken zijn verkrijgbaar in veel kleuren en maten en dat maakt dat ze in allerlei tuinen tot hun recht komen. Populaire tinten op dit moment zijn geel, paars, wit en roze. Een tip: u kunt gemakkelijk een stekje nemen van een vlinderstruik en dat cadeau doen aan familie, vrienden of buren. 

Veranda of carport?

Een veranda bouwen is niet een klus die iedereen kan doen. Er komt veel expertise bij kijken. Voordat met de daadwerkelijke aanleg begonnen wordt, is het verstandig een aantal zaken goed op een rijtje te zetten. Wat voor veranda zou u willen? Een Amerikaans model of een vrijstaande tuinkamer?

U kunt er voor kiezen de veranda aan uw woning vast te bouwen. Het is ook mogelijk ‘m tegen de schuur of het tuinhuis aan te plaatsen. Als u weet waar de veranda komt en hoe deze er ongeveer uit komt te zien, dient zich een nieuwe vraag aan. Kiest u voor een standaard bouwpakket of heeft u liever een veranda die 100% op uw wensen en smaak is aangepast?

De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Dat geldt zowel voor de afmetingen als het materiaal en de details. Als u hulp nodig heeft met het uitzoeken van uw veranda, is ons advies: laat een erkende hovenier/ timmerman u bijstaan. En zo’n expert vindt u natuurlijk op vergelijkhoveniers. nl!

https://www.vergelijkhoveniers.nl