Vereniging berk
Image default
Eten en drinken

Kerntemperatuurmeters vergelijken

In de zomer wordt de barbecue door vele Nederlanders aangestoken. Bij een barbecue kunt u moeilijk zien of een stuk vlees goed gaar is. Door de kerntemperatuur van het stuk vlees te meten, kunt u zien of het stuk vlees klaar is. Deze kerntemperatuur kunt u meten door een kerntemperatuurmeter. Er zijn veel verschillende soorten meters, in deze tekst wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee soorten meters en worden er kerntemperatuurmeters beschreven.

Verschillende soorten kerntemperatuurmeters

Kerntemperatuurmeters zijn over het algemeen in te delen in twee categorieën. De eerste categorie is de steekthermometer. Een steekthermometer steekt u even in het dikste stuk vlees en dan kunt u de temperatuur aflezen. Verder zijn er de op afstand afleesbare temperatuurmeters. Met deze temperatuurmeters steekt u een metalen pin (probe) in uw vlees, waarna u de temperatuur in een app op uw telefoon kunt bijhouden.

Insteekthermometers

Thermapen

Wanneer u uw vlees door een steekthermometer wil opnemen, dan is een Thermapen een goede keus. Een Thermapen kan in drie seconden de temperatuur van uw vlees opnemen. De Thermapen heeft een hoog temperatuur bereik, het kan temperaturen meten tussen de -49,9 en 299,9 graden Celsius. Verder is de Thermapen een erg populaire thermometer onder bekende barbecueteams en chefs.

Kerntemperatuurmeters op afstand

 

De Cookperfect

De Cookperfect is een kerntemperatuurmeter, waarmee u op afstand de temperatuur van het vlees kan aflezen. De Cookperfect werkt met bluetooth met een bereik tot 120 meter. De probe kan uw vlees op 5 punten meten. Ook kan het uiteinde van de probe de temperatuur van de barbecue meten. Verder geeft de Cookperfect aan hoelang het nog duurt, voordat uw vlees klaar is.

De Meater+

De Meater+ is ter vergelijken met de Cookperfect. De Meater+ meet het vlees ook op verschillende punten in het vlees en het werkt op bluetooth. Ook geeft het aan hoelang het nog duurt, voordat uw vlees klaar is. Een nadeel van de Meater+ ten opzichte van de Cookperfect is dat het maar een bluetooth bereik heeft van 50 meter. Bij de Meater+ krijgt u een oplaadcase, waarin u de probe in kan opladen.

Welke kerntemperatuurmeter is het meest geschikt voor u?

Over het algemeen zijn de insteekthermometers goedkoper dan de kerntemperatuurmeters op afstand. Daarentegen zijn de kerntemperatuurmeters op afstand geavanceerder dan de insteekthermometers. U moet zelf kiezen wat uw wensen zijn voor een kerntemperatuurmeter en aan de hand daarvan kiezen wat de beste optie is voor u.

https://www.thermapen.nl/