Vereniging berk
Image default
Woning en Tuin

U-elementen: De manier om jouw eigen tuinmeubels te maken

We kunnen er geen genoeg van krijgen: beton voor binnen- en buitenshuis. Van beton-meubels tot bouwmaterialen voor de schutting, we vinden eigentijds beton overal terug. Beton past naadloos bij de huidige industriële interieurtrend. 

Industrieel interieur

Ruim een decennia geleden maakte de industriële trend zijn opmars in het Nederlandse interieur. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen (steen, metaal, glas, leder, hout) en de industrie-vormgeving die terug te vinden is in oude fabriekspanden bijvoorbeeld. Deze no-nonsens trend is stoer, robuust en eigenzinnig. Het gebruik van beton mag binnen deze stijl natuurlijk niet ontbreken!

Verrassend beton, het u-element!

Steeds meer interieurs kennen een betonvloer, maar er zijn ook subtielere manieren om beton te gebruiken. Een van deze manieren is door het u element van beton te gebruiken.

Wat kun je zoal met U elementen doen? 

 

Deze veelzijdige, beton gegoten U- vormige elementen zijn op de meest uiteenlopende gebieden te gebruiken. Je kunt er zowel mee bouwen – zoals bij de aanleg van een border met zitrand – maar ook (en vooral) zijn zij decoratief te gebruiken! 

Je kunt ze als stoeltje / krukje gebruiken (zowel binnen- als buitenshuis), als tafeltje, maar ook als bouwwerk zelfs! U elementen zijn namelijk perfect opstapelbaar, hierdoor kun je zelf kastruimte maken. Ideaal voor in de tuin. Maak je eigen buitenkeuken, of je houtopslag plek voor haardhout! U elementen zijn echt super veelzijdig!

Daarom betonnen u elementen!

Betonnen U-elementen zijn eenvoudig te verwerken in jouw ontwerpen. Als jij verschillende hoogtes hebt in jouw tuin, is het vaak handig om een trap te maken.

Door U-elementen creëer jij een stevige trap die direct voorzien is van een fundering, maar dit is niet de enige manier om U-elementen te introduceren in jouw tuin of huis. De U-elementen kun je bijvoorbeeld ook op elkaar stapelen om bijzetmeubel te maken.

Beton is gemakkelijk te onderhouden en heeft geen beschermingslaag nodig. Het is echter wel mogelijk om de betonnen U-elementen aan te passen naar jouw smaak, door gebruik te maken van verf.

https://www.u-elementen.nl/