Zorg voor je huid met natuurlijke huidverzorging

We willen allemaal een gezonde en stralende huid. De een smeert dagelijks verschillende crèmes op de huid en de andere vindt eens per week scrubben meer dan genoeg. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in deze producten? Het zijn vaak synthetische stoffen met namen die niemand kan uitspreken. Zelfs als je denkt dat je een natuurlijk product hebt hoeft dat nog niet altijd zo te zijn. Als er 10% natuurlijke grondstoffen in zitten, mag een fabrikant het al natuurlijk noemen.

 

Natuurlijke huidverzorging

Echte natuurlijke huidverzorging bestaat 100% uit natuurlijke en biologische producten. Er zijn geen giftige of milieuonvriendelijke stoffen aan de producten toegevoegd. Daarnaast zijn de producten natuurlijk niet op dieren getest. Natuurlijke producten komen uit de natuur en worden niet in een lab gemaakt zoals synthetische producten. Biologische producten worden geteeld zonder het gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

 

Wat zit er in natuurlijke huidverzorging

In natuurlijke huidverzorging zitten verschillende natuurlijke ingrediënten. Vaak zitten er plantaardige vetten en oliën in. Een voorbeeld hiervan is Arganolie. Dit heeft veel goede eigenschappen waaronder bescherming van de huid en wondheling. Ook worden er natuurlijk geurstoffen toegevoegd aan de producten. Denk hierbij aan lavendel- of rozenolie. Naast de heerlijke geur bevatten deze oliën ook nog werkzame stoffen. Om de producten een mooi kleurtje te geven wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke kleurstoffen. Als een product een gele kleur heeft komt dat bijvoorbeeld van de geelwortel. In sommige gevallen worden er ook kleurstoffen gebruikt die een dierlijke oorsprong hebben, zoals het rode pigment dat van schildluis af komt.

 

https://www.origanic.nl/