Vereniging berk
Image default
Dienstverlening

Op zoek naar een partij die staal kan verzinken?

Verzinkt staal is staal dat tegen corrosie beschermd blijft. Corrosie doet zich met name voor in de vorm van roest. Wanneer staal corrodeert, wordt het minder sterk en dus kwetsbaar. Bij thermisch verzinken vindt een dompelproces plaats. Eerst krijgt het staal een speciale voorbehandeling: het wordt ondergedompeld in baden die verschillende samenstellingen hebben. Verzinken is dus een proces dat uit meerdere stappen bestaat. Als u een professionele verzinkerij inschakelt, dan voorkomt u dat de kwaliteit van uw staal achteruit gaat en u het uiteindelijk moet vervangen.

Voordelen van het verzinken van staal

Verzinkt staal moet aan strenge eisen voldoen. De eisen worden voortdurend bijgewerkt en liggen vast in de EN-1090. Deze norm garandeert dat al het verzinkte staal aan de hoogste standaard voldoet en dat het geen gevaar oplevert voor de gezondheid. Staal verzinken heeft talloze voordelen. Het staal wordt tijdens een zogenaamd ‘dompelproces’ in vloeibaar zink ondergedompeld. Dit zink bereikt 450 graden Celsius. Na het verzinken vindt geen onderroest meer plaats. Thermische lagen zorgen ervoor dat ook onderliggende staallagen tegen roest beschermd blijven. Daarnaast vindt kathodische bescherming plaats: een beschermende zinklaag zorgt ervoor dat de beschadigde – of zwakke – plek tegen corrosie beschermd blijft. U kunt het een beetje vergelijken met het plaatsen van een vulling of kroon in een holle en aangetaste kies.

Neem contact op met de beste verzinkerij van Brabant

Mocht u een verzinkerij in Brabant willen inschakelen voor het verzinken of van uw staal, dan is Verzinkerij Rijen dé plek waar u wezen moet. U rekent hier op de allerhoogste expertise en het beste vakmanschap. Aan het begin van het proces vraagt deze verzinkerij in Rijen u om gegevens op te geven. Deze zijn terug te vinden in een checklist. De checklist is nodig om het verzinkingsproces zo soepel mogelijk te maken en snel service te kunnen leveren. Mocht u benieuwd zijn naar de mogelijkheden wat betreft het verzinken van staal, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Verzinkerij Rijen en een offerte laten opstellen.

https://verzinkerij-rijen.nl/