Vereniging berk
Image default
Bedrijven

Wat moet je allemaal van tevoren doen bij een inductiekookplaat

Wat je je allemaal moet doen voordat je een inductiekookplaat aanschaft is dat je een perilex aansluiting moet hebben. Waarom moet je zo een aansluiting hebben? Een perilex stekker is ten eerst een betere en duurdere versie van een normale stekker. Het kan veel meer volt aan. De aansluiting is ook heel anders dan de normale aansluiting. Wat je dan moet doen is dus een stopcontact halen met een perilex aansluiting erop. Je moet een gat ook maken in je aanrecht, want je wilt wel dat je plaat goed op je aanrecht geplaatst kan worden. Je wilt natuurlijk niet een inductiekookplaat in je huis hebben zonder dat je er plek voor hebt. Je moet het gat niet te groot en te klein maken. 

Heb je wel een goede groepenkast

Wanneer jij een perilex aansluiting wilt aansluiten. Je moet dan wel een eigen lege groep hebben als je een inductiekookplaat wilt gaan aansluiten. Je moet dit hebben, want zo een plaat die kan niet met een normale stekker werken. Een normale stekker is voor de volt te slecht. Wanneer je dit wel doet dan kan je kortsluitingen krijgen. Je moet het ook op een eigen groep zetten, want dan kan je dus ook stroomstoringen krijgen. Let dus goed op als je het wilt aansluiten of alles wel goed is.

Een elektricien kan het voor je doen

Snap je zelf niet hoe je het moet installeren en aansluiten? Je kan het dan laten doen door een elektricien. De elektriciens die moeten tegenwoordig heel vaak de inductiekookplaten installeren voor de klanten, omdat veel mensen nu naar energie gaan. Veel mensen zeggen dat energie, vooral groene energie de toekomst is. Je kunt ook zonnepanelen metteen aanschaffen dan kook je eigenlijk voor geen extra geld.