Vereniging berk
Image default
Bedrijven

Hoe creëer je een thuisbioscoop?

Voor de huismussen onder ons bestaat er niks beters dan lekker op de bank zitten en een goede film kijken. Er gaat daarom niks boven een goede thuisbioscoop. Zo wordt de filmervaring nog beter. Maar waar begin je? Koop je grote lounge stoelen met bekerhouders of moet je een beamer huren? Lees verder voor de beste tips om een thuisbioscoop te creëren.

 

Een echte thuisbioscoop

Ben jij een echte doorgewinterde filmliefhebber die het liefst elke dag in de bioscoop zit? Dan kun je, als je plek hebt natuurlijk, een hele kamer ombouwen tot thuisbioscoop. Zoek een geschikte ruimte uit met genoeg plek. Je wilt namelijk niet te dicht op het scherm zitten. Zorg voor comfortabele zitplaatsen. Een paar lekkere banken of een hele grote bank zouden hier geschikt voor zijn. Zorg dat er plek is op of naast de bank om bekers neer te zetten. Het belangrijkste van alles is nog wel de kwaliteit van de film. Investeer in een goed geluidssysteem en zorg voor een goede grote TV of een beamer. Als je een beamer gebruikt zorg dan dat je een egale witte muur hebt waar je de beamer op kan schijnen of dat je een strak wit projectiedoek ophangt. Ook niet geheel onbelangrijk is een snack hoek. Zorg voor een hoekje met een koelkast voor drinken en een kastje voor snoep en popcorn. Zo haal je echt de bioscoop in huis

 

Een tijdelijke thuisbioscoop

Wil je maar een keer de bioscoop ervaring in huis halen, of wil je gewoon een bioscoop feestje geven, dan hoef je daar geen hele aparte kamer voor in te richten. Je kunt namelijk makkelijk je woonkamer omtoveren tot thuisbioscoop. De bank die je al hebt werkt hier prima voor en je salontafel kun je lekker laten staan voor de drankjes en het eten. Maar hoe creëer je een echte bioscoop ervaring als je maar een kleine tv hebt? De oplossing hiervoor is een beamer huren. Zorg dat je in je woonkamer een grote muur vrijhoudt. Vaak is de muur waar je tv voor staat prima geschikt. Is deze muur niet wit? Zorg dan voor een wit projectiedoek. Zoals al is gezegd kun je dan een beamer huren. Vaak kun je hier ook een projectiedoek bij kopen. Het mooie aan een beamer huren is dat je er niet aan vast zit. Zo kun je ook de kwaliteit van de beamers uittesten. Geef je steeds vaker een bioscoop avond thuis, dan kun je in plaats van de beamer huren, de beamer die jouw het beste beviel kopen.