Vereniging berk
Image default
Aanbiedingen

Bananenplanten

Bananenplanten

 

De bananenplant, we kennen deze plantensoort van verschillende tropische vakantielanden.  Onderhand is de bananenplant een populaire plantensoort onder veel Nederlanders. De plantsoort zorgt direct voor een tropische sfeer binnen of buiten. Het leuke is, dat ze in allerlei maten te krijgen zijn. Klik hier om te bekijken wat het aanbod is in soorten bananenplanten en laat je inspireren! Over het algemeen vraagt deze plantensoort om zorgvuldige aandacht. Het is goed om te weten hoe de algemene verzorging eruitziet, waar je de plant het beste neer kunt zetten en hoe je bananenplant de winter doorkomt. MyPalmShop helpt je graag op weg! 

 

 

De verzorging van een bananenplant 

Ook de banenplant heeft net als iedere plant een aantal eisen. Het is belangrijk dat de grond nooit helemaal uitdroogt. Dit voorkom je door de plant zeker twee keer per week water te geven. In de zomer mag je de plant wel één keer per dag water geven omdat er in deze tijd snel vocht verdampt. Let wel op: als de grond constant nat is op het moment dat jij water geeft, geef je waarschijnlijk te veel water. Hierdoor kunnen de wortels uiteindelijk gaan rotten en gaat je bananenplant dood. Verder raden we aan de plant twee keer per week te sproeien. De plant is namelijk een tropische regenbui gewend. 

Waar plaats je deze plant?

Een bananenplant houdt ontzettend van de zon! We kennen de bananenplant natuurlijk van verschillende warme vakantielanden. Zet hem op een plek in huis waar de plant in ieder geval 5 uur zonlicht per dag kan pakken. Denk eraan dat wanneer je deze plant koopt, hij net uit een kwekerij komt waar hij gewend is om onder gefilterd licht te staan. In de zomer kan de volle zon aardig fel zijn, waardoor het slim is om de bananenplant even te laten wennen aan blootstelling. 

Bananenplanten winterproof 

Wat fijn is aan bananenplanten, is dat sommige soorten winterhard zijn. Je kunt de keuze maken om deze bananenplanten elke winter tot op de grond te laten afsterven zodat hij in de lente weer uit de grond komt. Het is in ieder geval verstandig om zo lang mogelijk te wachten met het inpakken van de plant. Het inpakken van de plant kan met een vliesdoek. Op het moment dat de winter voorbij is, pak je de bananenplant weer uit en heeft hij de mogelijkheid om verder te groeien.