Vereniging berk
Image default
Woningen

Waar moet u op letten bij het op maat laten maken van een badkamermeubel?

Bent u dat oude, plastieken kastje onder de wastafel in de badkamer zat en wilt u een meubel dat beter bij de ruimte past en ook duurzaam is, dan kunt u dit het beste op maat laten maken. Een kast met ruimte voor alle handdoeken en andere badkamerspullen. Onder de bestaande, of compleet met één of twee nieuwe wastafels. Of als hoek- of wandmeubel. Waar moet u zoal op letten? Hieronder een aantal aandachtspunten.

Materiaal- en kleurkeuze

Dat oude meubel is van plastic omdat dit materiaal goed tegen vocht kan. Maar decoratief zijn ze zelden. Een bedrijf als Anselm Oome interieurbouw weet wel raad met dit dilemma, en kan u bij de keuze van het materiaal adviseren, alsmede over manieren om de badkamer goed te ventileren. Daarnaast is het zaak de kleur te kiezen die het beste bij de rest van de badkamer past. Tegels en hout tinten contrasteren doorgaans mooi, andere onderdelen zoals losse plankjes, de wc-bril of het raamkozijn hebben idealiter dezelfde uitstraling.

Slim omgaan met de ruimte

Zo’n bedrijf dat hierin gespecialiseerd is kan u eveneens helpen met het zo efficiënt mogelijk benutten van de beschikbare ruimte. Van onhandige hoeken en nisjes wordt makkelijk gebruik gemaakt door de ontwerpers, en vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de (veilige) aansluiting van elektriciteit en toe- en afvoer van water. Desgewenst wordt sfeervolle verlichting (met dimmer) in het badkamermeubel verwerkt. Zelfs een radiootje en/of ingebouwde bluetooth speaker behoren tot de opties!

Sfeer en rust creëren

Het is kortom geen overbodige luxe om een dergelijke ingreep in uw badkamerinterieur uit te besteden aan lieden die vaker met dit bijltje gehakt hebben. Ervaren ontwerpers en timmermannen die met u meedenken, bijvoorbeeld over details als een scheerspiegel, een aansluiting voor een föhn en het verder stijlvol inrichten met accessoires die uw badkamer ook echt uw badkamer maken, met uw persoonlijke sfeer en handtekening. Opdat de badkamer straks weer één geheel vormt, in plaats van een verzamelplaats voor niet bij elkaar passende spullen. Rust en sfeer zijn belangrijk, ook of misschien wel juist in de badkamer. Het is immers de plek waar u de dag begint.