Vereniging berk
Image default
Aanbiedingen

Een dekbed van 240 x 220 kopen? Hier de beste tips

 

Een dekbedovertrek is een bedovertrek dat uit drie lagen bestaat: de decoratieve stof, een binnenlaag en een bodemstof. Het stiksel door de drie lagen houdt het dekbed samen. De binnenste laag is fiberfill, 2 tot 4 centimeter dik; 4 centimeter wordt beschouwd als high-loft. Een dekbed zet de toon, de stijl en de sfeer van de slaapkamer. Het is het centrale punt en verbindt alle elementen van de inrichting met elkaar. Het kiezen van de juiste maat dekbed voor uw bed is niet alleen belangrijk voor de esthetiek; als het te groot is, kan het gewicht de bovenkant vervormen en de vulling samendrukken, waardoor de warmte van het dekbed wordt aangetast.

Meer informatie over een 240×220 dekbed? Lees hieronder verder!

 

De beste maat voor een dekbed

Het dekbed moet aan de zijkanten en het voeteneinde van het bed even ver uitsteken. Als het bed een matras en boxspring heeft, moet het dekbed voorbij de matras en over de bedrok komen. De richtlijn voor de lengte van het dekbed is dat het net onder de matras moet eindigen, of een derde van de afstand van de bovenkant van de boxspring tot de vloer, of twee derde van die afstand.

Een dekbed van 240 x 220 cm is een kingsize dekbed maat. 

 

Hoe de grootte van invloed is op de look

Een lang dekbed – op tweederde van de lengte – suggereert luxe en moet ook een hoog-volume dekbed zijn om de lengte in balans te brengen. Dunnere dekbedden suggereren een modernere inrichting en moeten korter worden gehouden, meestal eindigend net onder de matras. Een kort, hoogpolig dekbed valt niet mooi op de hoeken en is niet in proportie op een groot bed. Een lang, dun dekbed trekt de aandacht naar beneden en maakt het bed minder opvallend.

 

Afmetingen van bed en dekbed

De afmetingen van dekbedden verschillen per fabrikant. Een typisch kingsize dekbed is 240 cm breed en 220 cm lang. Bij een gewone queensize matras en boxspring zou het dekbed aan de zijkanten bijna tot de vloer reiken en aan het voeteneind 6 centimeter korter zijn. Dit zijn geen prettige verhoudingen. Het dekbed moet aan de zijkanten en het voeteneind van het bed even lang zijn om de juiste verhoudingen te behouden. Daarom is het gebruik van een kingsize dekbed op een queensize bed niet aan te raden.

 

Uitzondering en oplossing

Als het bed een vol voeteneind heeft, kan de lengte van het dekbed aan het voeteneind van het bed worden verwaarloosd, omdat het voeteneind van het bed niet zichtbaar is. Het dekbed kan worden aangepast door aan beide zijden 5 cm weg te halen. De aangepaste breedte zou het bed en het dekbed weer in verhouding brengen. Het dekbed eindigt dan net onder tweederde van de afstand tussen de bovenkant van de matras en de vloer.

Een kingsize dekbed 240×220 past perfect op een queen- en kingsize bed. 

Wanneer je een dekbed 240 x 220 online koopt: 

Terwijl het denken aan het kopen van het dekbed eerste ding dat je moet zich bewust zijn van is de grootte van het dekbed u op zoek bent naar, kan het enkele, dubbele, kingsize kiezen als per uw bed grootte. Als u wilt een dekbed voor een kind te kopen gaan met een kind-formaat dekbed. U kunt gaan met andere bijpassende extra accessoires. Soms hebben een bijpassende beddengoed set is aantrekkelijker en zeer goed gaan naar uw kamer. Verschillende maten zijn beschikbaar met beddengoed set ook gaan met wat maakt je meer comfortabel. Wees niet te laat de winter is gekomen.

 

Terwijl het kopen van een 240×220 dekbed, kan niet een compromis sluiten over de kwaliteit van de stof, kwaliteit is belangrijker dan iets anders het kan niet worden gecompromitteerd. Er zijn een heleboel merken online die is de verkoop van dekbed in verschillende stoffen zoals katoen, zijde, wol, microfiber, enz. Kies uw favoriete stof dekbed.

 

Budget is ook een zorg tijdens het kopen van dekbedden of andere beddengoed producten. Er zijn zo veel online winkels die comforter in de begroting bieden, omdat de begroting is het belangrijkste onderdeel tijdens het kopen van een product.