Vereniging berk
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen een waterfilter en waterontharder

Heb jij problemen met het water in je leidingen? Heb je bijvoorbeeld last van hard water? Dan kun je ervoor kiezen om een waterfilter of waterontharder aan te kopen. Deze apparaten zijn tegenwoordig zeer populair en brengen verschillende voordelen met zich mee. Maar wat is nu precies het verschil tussen een waterfilter en een waterontharder? Veel mensen denken namelijk dat ze vrijwel identieke functies hebben, maar dat is niet het geval. In deze tekst zullen we daarom ook de belangrijkste verschillen bespreken.

Ze filteren het water allebei op een andere manier

Een waterfilter en waterontharder kunnen allebei het water filteren. Ze doen dit echter wel op een geheel andere wijze. Een waterontharder haalt vooral het kalk uit het water. Kalk is namelijk slecht voor de leidingen, huishoudelijke apparaten en voor de woning in het algemeen. Een waterfilter haalt vrijwel geen kalk uit het water, maar wel andere mogelijke schadelijke stoffen. Het is dus ook belangrijk om goed na te gaan wat je nodig hebt. Heb je veel kalk in het water? Merk je bijvoorbeeld dat je regelmatig je badkamer moet ontkalken met hardnekkige chemische middelen? Dan is de kans groot dat je in een regio met hard water woont. Heb je mogelijke schadelijke stoffen in je leiding, maar geen hardwater? Dan kun je beter een waterfilter kopen.

Ze worden allebei op een andere wijze geïnstalleerd

Een waterfilter en waterontharder worden allebei op een andere manier geïnstalleerd. Een waterfilter wordt doorgaans plaatselijk geïnstalleerd. Ze kunnen op een specifieke kraan geïnstalleerd worden en dan heb je bij die kraan gefilterd water. Een waterontharder wordt op de plaats waar de leidingen je woning betreden geïnstalleerd. Dit heeft als positief gevolg dat er uit alle kranen water zonder kalk komt.

Waar kun je ze het beste kopen?

Je kunt ervoor kiezen om een waterfilter of waterontharder in een webshop te kopen. Het voordeel van een webshop is dat je meer keuzemogelijkheden hebt. Een webshop zit namelijk niet vast aan een fysiek assortiment. Ook zijn de producten in webshops doorgaans goedkoper dan producten in een fysieke winkel. Dit komt ook omdat ze te maken hebben met veel minder kosten. Het voordeel van een fysieke winkel is dan weer dat je beter wordt geadviseerd. De medewerkers aldaar hebben meer specialistische kennis.

 

Al met al is het zeker aan te raden om een waterfilter of waterontharder te kopen. Het is een duurzame investering.