Vereniging berk
Image default
Zorg

Vragen die u uzelf moet stellen wanneer u een douchestoel wilt bestellen

Wilt u een douchestoel bestellen? Dit kan zijn omdat u slecht ter been bent of omdat u bijvoorbeeld net geopereerd bent aan uw been. Wat de reden ook is, het is goed om uzelf eerst een paar vragen te stellen voordat u overgaat tot een douchestoel bestellen. Doordat het aanbod groot is en er veel verschillende soorten op de markt zijn, is het belangrijk dat u een stoel koopt die goed bij uw situatie past. Stel uzelf de volgende vragen voor u een douchezitje aanschaft.

Hoe gebruik ik een douchestoel correct?

Het gebruik van een douchestoel is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar dingen die u van tevoren moet weten. Bij een vast zitje dat aan de wand van uw badkamer wordt bevestigd, is het bijvoorbeeld belangrijk om goed te meten waar het zitje moet komen, zodat u bij een wasbeurt gemakkelijk aan de kraan en waterstraal komt. Bij een verrijdbare douchestoel is er weer iets heel anders van belang, namelijk het gebruik van de remmen. Zorg er bij een stoel op wielen altijd voor dat u of uw verzorger de stoel op de rem zet, zodat u niet wegglijdt en een vervelende val maakt. Ten slotte is het belangrijk om goed te kijken naar de hoogte van uw stoel. Bij de meeste douchestoelen kan deze handmatig worden ingesteld. Een te hoge stoel kan gevaarlijk zijn doordat uw voeten dan niet op de grond rusten, terwijl een te lage stoel juist weer een oncomfortabel gevoel in de benen kan veroorzaken.

Waar kan ik een veilige douchestoel bestellen?

Een douchestoel bestellen kan in veel webshops, maar de ene site werkt eenvoudiger dan de ander. Op Zorgthuiswinkel.nl kunt u alle soorten en maten stoelen vinden en wordt u goed geholpen door de klantenservice als u vragen heeft. Bovendien wordt uw stoel hier gratis verzonden.