Vereniging berk
Image default
Auto's en Motoren

5 Redenen waarom je een auto moet huren op Curacao

5 Redenen waarom je een auto moet huren op Curacao

 

Curaçao is een paradijs. Beroemd om haar onberispelijke witte zandstranden en kalme, cyaankleurige wateren, je kan begrijpen waarom dit Caribische eiland ongeveer 500.000 bezoekers per jaar ontvangt. Ik bezoek Curaçao al zolang ik me kan herinneren, sinds ik leerde lopen. Er is een reden waarom ik hier ben blijven terugkeren. Van de overvloed aan spectaculaire restaurants in het zuiden van het eiland tot het wilde noord waar de golven prachtig genoeg zijn om te surfen, er is gewoon zoveel te doen! Dat brengt me bij de vraag van vandaag: wel of geen auto huren?

Ik heb beide gedaan. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt door de titel van dit artikel, ben ik helemaal voor het huren van een auto. Dus laten we ingaan op de details. Waarom heb ik veel liever een auto gehuurd dan taxi’s?

 

1. Een auto huren geeft je de ultieme vrijheid om te verkennen

 

In mijn ogen is er niets beter dan de mogelijkheid om te gaan en staan ​​waar je wilt, wanneer je maar wilt. Er is zoveel te doen op Curaçao en het laatste wat je wilt doen is op vaste tijden wachten op het openbaar vervoer of rondhangen voor een taxi.

Bovendien heb je geen idee hoe lang je op een bepaalde locatie wilt blijven en is een taxi best prijzig.

Met uw eigen auto binnen handbereik kunt u overal naartoe rijden. Ik merk dat ik vaak onderweg naar een bepaalde locatie rijd en dan wordt tegengehouden door de schoonheid van een onverwachte plek. Ik heb de dan vrijheid om mijn plannen te wijzigen en hier te stoppen. Terwijl als je in een bus of in een taxi zit met een vast tarief om naar een geboekte locatie te gaan, dat gewoon niet mogelijk is. En geloof me, Curaçao zit vol met deze onverwachte juweeltjes die je gewoon wilt zien!

En ook, als je ergens bent waarvan je dacht dat je het leuk zou vinden, niet jouw sfeer is, heb je de vrijheid om eerder te vertrekken en een nieuwe plek te verkennen.

Ja, ik kan echt eeuwig doorgaan over de voordelen van vrijheid! Dit is jouw vakantie; je wilt niet worden vastgebonden door strikte schema’s.

 

 

2. Een auto huren is verrassend redelijk geprijsd

Iets dat me altijd heeft doen twijfelen aan het huren van een auto is de prijs. Is het goedkoper om een ​​auto te huren dan om gebruik te maken van lokale taxi’s? Ik geloofde ook dat, aangezien Curaçao nogal een dure locatie is, de auto’s dat ook zouden zijn. Ik had echter niet meer ongelijk kunnen hebben.

Terwijl ik onderzoek deed naar autoverhuur opties, kwam ik Veilig Auto Huren Curacao tegen. Ze hebben huurauto’s vanaf 40 Euro per dag, wat best goed is! Je kan ook auto huren curacao jan thiel ! Ik hou van een beetje luxe dus koos eigenlijk voor een 4×4 maar toch was dit maar 53 Euro per dag. Ik heb landen bezocht waar je meer geld uitgeeft aan 60 Euro voor de basismodellen. Vergeleken hiermee is Veilig Auto Huren Curacao een belachelijk goede prijs.

Je kan gewoon met je eigen rijbewijs rijden op Curaçao. Je hoeft geen extra rijbewijs te kopen wat ik wel een op andere caribische eilanden gehad heb.

Onthoud dat het bij het huren van een auto altijd belangrijk is om de kleine lettertjes te lezen, aangezien sommige bedrijven misschien erg goedkoop lijken, maar de verborgen kosten kunnen gemakkelijk oplopen. Ik vermijd altijd reguliere bedrijven zoals Avis, Hertz enz. Omdat deze grote jongens altijd vol verborgen kosten en lage integriteit zitten.

Dit is nog een reden waarom ik onder de indruk was van Veilig Auto Huren Curacao. Het is helemaal gratis om je auto bij je hotel af te zetten en alle huurauto’s zijn al verzekerd (ik raad je aan om te lezen wat het precies dekt).

Mijn favoriete aspect was dat Veilig Auto Huren Curacao op full-to-full basis werkt. Je krijgt uw auto met een volle tank benzine en je moet hem ook weer vol inleveren. Zo betaalt u alleen voor de benzine die u verbruikt. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar ik heb helaas in het verleden gehuurd van een bedrijf dat je vooraf liet betalen voor een volle tank en zelfs als je maar de helft gebruikte, moest je nog steeds voor die volle tank betalen. Let hier dus altijd op!

Gebaseerd op het feit dat er geen verborgen extra’s zijn, alleen autohuur, rijbewijs en benzine, is het huren van een auto bij Veilig Auto Huren Curacao een geweldige prijs!

 

3. Een auto huren is stressvrij!

Ik denk eerlijk gezegd dat er niets ergers is dan na uren en uren vliegen in een nieuw land te landen om vervolgens te moeten onderhandelen over een taxi. Nadat u er waarschijnlijk veel voor hebt betaald, omdat u zich op het vliegveld bevindt (luchthaventaxi’s kosten altijd een arm en een been), moet u ervoor zorgen dat u het juiste adres opgeeft en mogelijk moet helpen met navigeren. Dit is niet bepaald een ontspannen begin van je reis! Ik weet dat ik me altijd uitgeput voel door afdingen en me afvraag of ik al dan niet opgelicht ben.

Het ophalen van uw huurauto is in schril contrast en hiermee een fluitje van een cent. Veilig Auto Huren Curacao kan je auto op de luchthaven afleveren. Het personeel was ontzettend vriendelijk en zorgde ervoor dat ik me ontspannen voelde. De auto was meteen klaar om er meteen in te springen!

Ik was blij met hoe nieuw het voertuig was en zoals verwacht werkte alles als een droom.

Het was zelfs gemakkelijker om mijn auto aan het einde van mijn reis af te zetten. Ik hoefde alleen maar naar de parkeerplaats naast de luchthaven te rijden en de autosleutels te overhandigen. Dat is alles!

4. De wegen op Curaçao zijn gemakkelijk te berijden

Een van mijn grootste zorgen bij het huren van een auto is de vraag hoe de wegen eruit zullen zien. Ik heb op een aantal interessante plaatsen gereden! Misschien wel de meest uitdagende was toen ik een auto huurde in Gambia, Afrika en ik constant auto’s moest ontwijken die de weg opreden zonder richtingaanwijzers, ezels op de weg, koeien oversteken en nog veel meer. U zult blij zijn te horen dat autorijden op Curaçao een stuk relaxter is! De wegen kunnen wel druk zijn maar de chauffeurs zijn voorzichtig.

Het enige waar u op moet letten, is dat sommige wegen kuilen hebben. Nadat het geregend heeft kunnen deze volgelopen zijn en onzichtbaar worden.

 

5. Een auto huren maakt alles super makkelijk

Het hebben van een eigen huurauto is in veel opzichten handig, maar een van de belangrijkste voordelen die ik opmerkte, was de mogelijkheid om gemakkelijk veel items te vervoeren. Ik wilde bijvoorbeeld graag naar het strand. Dit betekende dat ik strandhanddoeken, snorkelspullen, flippers of waterschoenen en andere kleding moest inpakken. Als camera gek persoon moest ik ook al mijn cameraspullen meenemen. Ik zou moeite hebben gehad om dit allemaal in een bus mee te nemen en zou het de hele dag hebben moeten dragen.

Final Thoughts

Curaçao is een prachtig eiland met zoveel spannende plekken om te verkennen. Sommige van de beste plaatsen zijn meer buiten de gebaande paden, dus wees voorbereid om rond dit prachtige kleine eiland te reizen. Dat zou mijn aanbeveling zijn!

Ik hoop dat je genoten hebt van het lezen van mijn top 5 redenen voor autoverhuur op Curacao. Ik ben absoluut een van die mensen die graag de vrijheid heeft om te verkennen en alleen al om die reden kan ik niet genoeg enthousiast zijn over self-drive vakanties!