Vereniging berk
Image default
Vervoer en transport

Koeltransport binnen- en buitenland

Frigo Group is een belangrijke logistiek dienstverlener in de verse levensmiddelenbranche. Bevroren opslag en koeltransport kunt u met een gerust hart aan Frigo overlaten! Producten die Frigo Group op dagelijkse basis van A naar B transporteert zijn vlees, vis, ijs, brood, groenten en fruit.

De twee laatstgenoemde zijn soms afkomstig van glastuinbouwbedrijven, waarvan er in ons land zo’n 9000 zijn. In deze miljardenbranche worden onder meer meloenen, druiven, komkommers, radijs, selderie, sla, aubergines, paprika’s en tomaten gekweekt en verhandeld. In een kas krijgen planten net zoveel licht als buiten, maar is de temperatuur een stuk constanter. Het gevolg is dat de plant harder groeit dan in de openlucht en dat de opbrengst groter is. Maar ook fruit en groente soorten die ons land binnenkomen uit het buitenland worden in ons vrieshuis bewaard.

Nederland kent ruim 5000 bakkers. En dan hebben we het niet over pottenbakkers en tegelbakkers. En al helemaal niet over de koekenbakker. Koekenbakker is een beledigende term. Je noemt iemand een koekenbakker als je hem een sukkel, prutser, knoeier vindt. De term verwijst naar burgemeester Koeckebakker die op 1 april 1572 de watergeuzen – en dus Willem van Oranje – niet tegemoet kwam, omdat hij bang was voor plunderingen en wandaden. Vervolgens werd de noord poort van de stad opengebroken en was de verovering van Den Briel op de Spanjaarden alsnog een feit. In verband met de Tachtigjarige oorlog kunnen we Alva (Fernando Álvarez de Toledo y Pimentel) ook een koekenbakker noemen. Hij hechtte niet veel waarde aan de inname van Den Briel. Een foute inschatting, want al snel verspreidde de opstand van de watergeuzen zich over de Nederlanden. ‘Op 1 april verloor Alva zijn Bril (Den Briel)’ verwijst naar deze historische gebeurtenis. Terug naar de bakker en dan de brood- en banketbakker natuurlijk! Naast ambachtelijke bakkers die zelf broden en andere lekkernijen bakken, kennen we de ‘koude’ bakker. Hij verkoopt brood dat door iemand anders is gebakken. Door brood in te vriezen blijft het een stuk langer vers. Een brood met een invriestemperatuur van maximaal -18 graden Celsius blijft in ieder geval een maand eetbaar.

https://www.frigogroup.com/nl/